30 Ιαν 2020

Συναντήθηκαν με τον νέο διοικητή για τα προβλήματα του νοσοκομείου

Με τον νέο διοικητή του νοσοκομείου Σάμου συναντήθηκε την Τρίτη το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου. Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου στους εργαζομένους και κατ’ επέκταση σε όλους που επισκέπτονται το Νοσοκομείο αναζητώντας παροχές υγείας.


Ο Σύλλογος αναφέρει:

"Συγκεκριμένα τέθηκαν:

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια το ακτινολογικό τμήμα να μείνει με ακάλυπτες βάρδιες. Πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα την οριακή κατάσταση που είχε το συγκεκριμένο τμήμα όπως και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου.

Το χρόνιο πρόβλημα λειτουργίας της Π/Δ κλινικής με 1 παιδίατρο και με ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό.

Η λειτουργία της Μ/Γ κλινικής με ελάχιστες μαίες και νοσηλεύτριες που δεν επαρκούν να καλύψουν όλες τις βάρδιες.

Η άμεση κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό, όπως ιατρούς στα ΤΕΠ, ΩΡΛ, Πνευμονολόγο, Γαστρεντερολόγο, Ενδοκρινολόγο κ.α. Ζητήθηκε να μην υπάρχει καμία μονήρης ιατρική ειδικότητα.

Επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας πνευμονολογικής κλινικής στελεχωμένη με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση κάλυψης νοσηλευτικού τμήματος με μια νοσηλεύτρια ή μια νοσηλεύτρια να καλύπτει δυο και τρία τμήματα ταυτόχρονα.

Να χορηγηθούν όλες οι κανονικές άδειες και τα ρεπό των εργαζομένων που δεν τους χορηγούσε η υπηρεσία για να παραμένουν ανοικτά τμήματα και μονάδες του νοσοκομείου. Δε θα δεχτούμε να χαθεί ούτε μια μέρα άδειας και ρεπό.

Το μεταναστευτικό – προσφυγικό επιβαρύνει τη λειτουργία του νοσοκομείου που ήδη οι υπηρεσίες και τα τμήματα του ήταν αποδεκατισμένα από ανθρώπινο δυναμικό. Ζητήσαμε την έκτακτη ενίσχυση με προσωπικό και επισημάναμε την ανάγκη φυσικής παρουσίας πιστοποιημένων μεταφραστών όλο το 24ωρο. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ενίσχυση που είχε δοθεί ήταν μηδαμινή. Λειτουργία ιατρείου στο χώρο του ΚΥΤ.

Επισημάνθηκε επίσης η ελλιπή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, παράγοντας που επιβαρύνει την λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και του τμήματος επειγόντων περιστατικών. Ζητήθηκε η ανανέωση όλων των συμβάσεων και η μονιμοποίηση τους.

Ζητήθηκε η δημιουργία νέου οργανισμού του Νοσοκομείου που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του Σαμιακού λαού.

Επισημάνθηκε να προχωρήσουν οι κρίσεις προσωπικού.

Τέλος, ζητήθηκε από τον νέο διοικητή να προχωρήσει τις διαδικασίες αντισεισμικού ελέγχου της παλιάς και νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, του ΚΕΦΙΑΠ και του ΚΨΥ".Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required