13 Ιαν 2020

Αύριο η επιχείρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας - Ποιες περιοχές εκκενώνονται, κλειστά τα γειτονικά σχολεία

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή ενόψει της επιχείρησης για την εξουδετέρωση της βόμβας που εντοπίστηκε στην πόλη της Σάμου, σε οικόπεδο επί της οδού Αγγελίνα, στην περιοχή Χαρουπιές και η οποία θα πραγματοποιηθεί, αύριο Τρίτη, από 07:00 έως τη λήξη αυτής, από ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού.

Στο πλαίσιο της τήρησης των διεθνών πρωτοκόλλων ασφαλείας θα πρέπει να εκκενωθούν προληπτικά και υποχρεωτικά οι περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 150 μέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα.

Την ευθύνη της επιχείρησης εξουδετέρωσης και καταστροφής της βόμβας έχει ο Ελληνικός Στρατός.
Την ευθύνη τήρησης της τάξης, την προστασία της περιουσίας και τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, έχει η Ελληνική Αστυνομία.


Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 24/ 13-01-2020 Απόφαση Δημάρχου, δεν θα λειτουργήσουν, προληπτικά, οι σχολικές μονάδες 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, σύμφωνα και με την υπ΄αριθ.πρωτ.98/13-01-2020 εισήγηση της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.


Ως χώρος συγκέντρωσης στον οποίο μπορούν να παραμείνουν οι πολίτες μέχρι το πέρας της επιχείρησης, ορίζεται το Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου.


Στη διάθεση των πολιτών που χρειάζονται μετακίνηση θα βρίσκεται το λεωφορείο του Δήμου, στο Parking απέναντι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Προς υποβοήθηση του έργου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, όσο αφορά την εκκένωση της προαναφερθείσες περιοχής, θα συνδράμει το προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Βρήκαν βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στον κήπο τους

Μία βόμβα, η οποία ήταν θαμμένη για σχεδόν 80 χρόνια, βρήκαν συμπολίτες μας στην περιοχή κοντά στο 1 ο δημοτικό σχολείο, κατά τη διάρκεια εργασιών ανακατασκευής σε οικόπεδό τους. Η ανακάλυψη της βόμβας πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικόπεδο, όταν η αξίνα "χτύπησε" σε αντικείμενο το οποίο όπως διαπίστωσαν επρόκειτο για βόμβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required