21 Ιαν 2020

Κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση

Την προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας ανακοίνωσε ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και καλεί τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Πυθαγόρα.


Ο Σύλλογος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου καλεί όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς  να δώσουν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 12.00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ Σάμου.

Απεγκλωβισμός προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, που γλίτωσαν από την κόλαση των χωρών τους, και η ΕΕ με τις Κυβερνήσεις, τους έχουν εγκλωβίσει στα νησιά και στη χώρα σε μια άλλη κόλαση που δεν έχει τελειωμό , δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον «πολιτισμό τους και τον ανθρωπισμό τους.»

Αναμφισβήτητα ο υπερπληθυσμός και όλη η κατάσταση δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και στον ντόπιο πληθυσμό, αφού όσο η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο και η σημερινή της ΝΔ έχουν μετατρέψει τα νησιά μας σε απέραντα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, έχει προκηρύξει στάση εργασίας για την Τετάρτη 22-1-2020 και ώρα 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, για το νησί της Σάμου, προκειμένου να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στις κινητοποιήσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου προκηρύσσει τρίωρη στάση 08.00 - 11.00 για όσους συναδέλφους  επιθυμούν να απεργήσουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

· Εδώ και τώρα να γίνει απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα.

·  Να κλείσει το hotspot στη Σάμο και τα άλλα νησιά και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά.

·   Στο νησί να υπάρχει μόνο ένας μικρός χώρος καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου θα παραμένουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα και άμεσα να μεταφέρονται σε αξιοπρεπείς δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί, αφού κάνουν τις αιτήσεις ασύλου, να πηγαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στην  κινητοποίηση !

Όλοι στην κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 12.00 στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ Σάμου.

Θα υπάρχει  προ-συγκέντρωση (με κάλεσμα από το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ ), στις 11:00 , στο γεφυράκι στο Βαθύ δίπλα στο ΚΤΕΛ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required