9 Ιαν 2020

ΕΠΑ.Λ. Σάμου - Έκκληση για άμεση διευθέτηση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών

Ανοιχτή Επιστολή, με αφορμή την αδυναμία μετακίνησης των μαθητών στο σχολείο, έδωσε στη δημοσιότητα ο σύλλογος εκπαιδευτικών του "Μαυρογένειου" Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

"Ο σύλλογος εκπαιδευτικών του σχολείου, μετά την υπ. αριθμ 11/9-1-2020 συνεδρίασή του, ομόφωνα απευθύνει έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την τοπική κοινωνία να κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμος πόρος ώστε οι μαθητές να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο.



Η ανησυχία μας είναι πολλαπλάσια, δεδομένου ότι από τους 237 ενεργούς μαθητές του ΕΠΑ.Λ. μετακινούνται 145, ποσοστό 61%.Το φαινόμενο αυτό αφενός αντίκειται στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ίσης πρόσβασης στη γνώση και αφετέρου προκαλεί δυσλειτουργία στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος.

Είναι καθήκον όλων μας, κάνοντας την υπέρβαση, να θέσουμε ως προτεραιότητα το συμφέρον των παιδιών. Κατανοούμε τις οικονομικές και άλλες διαδικαστικές δυσκολίες, πρέπει όμως αυτές να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την ευαισθησία που σας διακρίνει θα καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, το οποίο προσβάλλει το κοινωνικό και πολιτισμικό μας επίπεδο."





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required