10 Ιαν 2020

Διήμερες κινητοποιήσεις για το Μεταναστευτικό

Σε διήμερες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που πλήττονται από το Μεταναστευτικό, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:

Γενική κινητοποίηση όλων των φορέων των νησιών του Βορείου Αιγαίου με συμβολικό κλείσιμο και των αεροδρομίων και των λιμένων της Περιφέρειας Β.Α

Διεύρυνση δυνατότητας κινητοποιήσεων στην Αθήνα

Συμβολική κατάληψη του κτηρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Μυτιλήνη

Υποβολή με τη συνεργασία του δικηγορικού συλλόγου Μυτιλήνης μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τα αδικήματα παράβασης διατάξεων που αφορούν τη δημόσια υγεία και τη δημόσια ασφάλεια από τον εσφαλμένο χειρισμό του ζητήματος του μεταναστευτικού.

Οι κινητοποιήσεις θα υλοποιηθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων με σκοπό την όσο δυνατόν καλύτερη οργάνωσή τους και θα είναι διήμερες.
1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Η λύση του προβλήματος, είναι η εναπόθεση όλων των λαθρομεταναστών στα ξερονήσια, με χρήση των υπαρχόντων υποδομών και την δημιουργία νέων υποδομών με προσωπική τους εργασία. Παραμένουν εκεί μέχρι να φύγουν,διότι το λαθρομεταναστευτικό (αυτή ακριβώς η λέξη αναφέρεται και στο άρθρο 79 περ γ της Συνθήκης λειτουργίας της Ε.Ε.) είναι σήμερα το κρισιμότερο και πρωταρχικό εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα. Έτσι λύνουμε και το θέμα των ακατοίκητων νησίδων που έχει γκριζάρει ο Ερντογάν. Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Αλγερίας κύματα μεταναστών και λαθρομεταναστών κατέκλυσαν την Γαλλία. Τουλάχιστον οι μισοί από όσους έφτασαν στη Γαλλία και σίγουρα η πλειοψηφία όσων τα κατάφεραν μέσω επίσημων διόδων, τοποθετήθηκαν σε πρόχειρες εγκαταστάσεις και σε στρατόπεδα τα οποία προηγουμένως είχαν “φιλοξενήσει” ύποπτους, στρατιωτικούς του FLNκαι του OAS και στο παρελθόν είχαν στεγάσει πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου (Εβραίους πρόσφυγες και διάφορους πολιτικούς κρατούμενους). Δηλαδή απομονωμένοι τόποι εξορίας. Τα γνωστότερα από αυτά (Rivesaltes, Bias, Larzac, LaRye, Saint-Maurice-L’ Ardoise), απομονωμένα, θα γίνουν συνώνυμα του αποκλεισμού από την κοινωνική ζωή και θα διαμορφώσουν την ταυτότητα των υποκειμένων τους. Εμείς εδώ έχουμε κλειστά τα θέρετρα της Μακρονήσου και Γυάρου διότι αποτελούν μνημεία, αφήνοντας τα νησιά να βουλιάζουν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required