28 Ιαν 2020

Ομιλία Μηταράκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου – Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε

Χωρίς καμία υπόσχεση αναχώρησε χθες Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, από τη Σάμο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. 

Αν και είναι ο υπουργός που επισκέφθηκε 2 φορές τη Σάμο, σε διάστημα 8 ημερών, επιδεικνύοντας ουσιαστικό ενδιαφέρον για το πως θα διαχειριστεί το μεταναστευτικό, αυτό από μόνο του δεν αλλάζει την πολιτική της κυβέρνησης η οποία έχει συγκεκριμένους στόχους που δεν απαντούν στα πραγματικά αιτήματα των κατοίκων, όπως η μη δημιουργία νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού και η άμεση απομάκρυνση χιλιάδων μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των αποφάσεών του για κλειστή δομή λειτουργίας του νέου ΚΥΤ, ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ενώ προσπάθησε να εξηγήσει με αριθμητικά στοιχεία πως φτάσαμε στους χιλιάδες μετανάστες-πρόσφυγες στα νησιά μας και τον τρόπο που θα μειωθούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα. 




Υπήρξαν εντάσεις, δικαίως, από τους συγκεντρωμένους πολίτες στην αίθουσα, αφού οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα των 2 προηγούμενων υπουργών αλλά και οι προεκλογικές υποσχέσεις της Ν.Δ., έχουν δημιουργήσει κλίμα άρνησης και απόλυτης καχυποψίας. 

Ολόκληρη η ομιλία του υπουργού στο απόσπασμα που ακολουθεί.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required