8 Ιαν 2020

Την αναλογική κατανομή των μεταναστών και την ενίσχυση των δήμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα θα ζητήσει η ΚΕΔΕ

Στο σημερινό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κατόπιν κοινού τους αιτήματος, συμμετείχαν ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος και ο δήμαρχος Μυτιλήνης και πρόεδρος της ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, Στρατής Κύτελης.

Στις εισηγήσεις τους αναφέρθηκαν στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, στην κοινή δήλωση των πέντε Δημάρχων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στη μη υλοποίηση εκ μέρους των κεντρικών κυβερνήσεων άμεσων μέτρων στήριξης σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται.

Το συμβούλιο της ΚΕΔΕ ανταποκρινόμενο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία την άμεση ενίσχυση των Δήμων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, καθώς επίσης την αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας.1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Η λύση είναι τα ξερονήσια, με χρήση των υπαρχόντων υποδομών και την δημιουργία νέων υποδομών με προσωπική εργασία των λαθρομεταναστών. Έτσι λύνουμε και το θέμα των ακατοίκητων νησίδων που έχει γκριζάρει ο Ερντογάν. Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Αλγερίας κύματα μεταναστών και λαθρομεταναστών κατέκλυσαν την Γαλλία. Τουλάχιστον οι μισοί από όσους έφτασαν στη Γαλλία και σίγουρα η πλειοψηφία όσων τα κατάφεραν μέσω επίσημων διόδων, τοποθετήθηκαν σε πρόχειρες εγκαταστάσεις και σε στρατόπεδα τα οποία προηγουμένως είχαν “φιλοξενήσει” ύποπτους, στρατιωτικούς του FLNκαι του OAS και στο παρελθόν είχαν στεγάσει πρόσφυγες κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου (Εβραίους πρόσφυγες και διάφορους πολιτικούς κρατούμενους). Τα γνωστότερα από αυτά (Rivesaltes, Bias, Larzac, LaRye, Saint-Maurice-L’ Ardoise), απομονωμένα, κοντά σε αγροτικές περιοχές, θα γίνουν συνώνυμα του αποκλεισμού από την κοινωνική ζωή και θα διαμορφώσουν την ταυτότητα των υποκειμένων τους. Εμείς εδώ έχουμε κλειστά τα θέρετρα της Μακρονήσου και Γιάρου διότι αποτελούν μνημεία, αφήνοντας τα νησιά να βουλιάζουν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required