3 Φεβ 2020

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Μαυρατζώτη


Τη θλίψη τους για τον θάνατο του Δημήτρη Μαυρατζώτη εκφράζουν με ανακοίνωσή τους φορείς του νησιού μας.

«Η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ αποχαιρετά με θλίψη τον αγωνιστή γιατρό Δημήτρη Μαυρατζώτη. Ο συναγωνιστής Δημήτρης «έφυγε» αφού έδωσε σκληρή μάχη τον τελευταίο χρόνο με την ασθένειά του.

Θα θυμόμαστε πάντα τον αγωνιστή γιατρό που πάλεψε από πολλά μετερίζια για το δίκιο του λαού μέσα από το κίνημα, την Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης, ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου αλλά και μέσα από την τοπική διοίκηση αφού είχε εκλεγεί επανειλημμένα νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του ΚΚΕ. Κορυφαία στιγμή της αγωνιστικής του πορείας ήταν η ανάδειξή του από το λαό των νησιών μας σε βουλευτή του Νομού Σάμου με το ΚΚΕ στη σκληρή μάχη των εκλογών του Μαΐου του 2012.

Ο συναγωνιστής Δημήτρης ήταν παράδειγμα επιστήμονα που θέτει τον εαυτό του, το επάγγελμα και τη δράση του στην υπηρεσία του λαού και γι’ αυτά του τα χαρακτηριστικά αποτελεί παράδειγμα για κάθε επιστήμονα σήμερα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη συναγωνίστρια Ρούλα Στεφανάκη, στα παιδιά τους και τους συγγενείς τους», αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας –Φούρνων καθώς και οι Κ.Ο του ΚΚΕ στην Ικαρία και τους Φούρνους που εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια του συναγωνιστή και γιατρού Δημήτρη Μαυρατζώτη από τη Σάμο.

Τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για την απώλεια του Δημήτρη Μαυρατζώτη εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου.

Μήνυμα εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του Κινήματος Αλλαγής. «Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του Κινήματος Αλλαγής με θλίψη αποχαιρετά τον Δημήτρη Μαυρατζώτη, άξιο σαμιώτη επιστήμονα και αγωνιστή. Οι αγώνες του και η συμμετοχή του πολύπλευρη στο λαϊκό κίνημα, έχοντας πάντα την λαϊκή επιβράβευση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου. «Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και το προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη, καθώς και τα θερμά τους συλλυπητήρια για την απώλεια του εκλεκτού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημητρίου Μαυρατζώτη. Άνθρωπος πράος και ευγενής κέρδισε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών και των συνεργατών του. Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του».

Μήνυμα εξέδωσε και ο  αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης. «Με οδύνη πληροφορηθήκαμε το τελευταίο ταξίδι του γιατρού Δημήτρη Μαυρατζώτη. Ενός ανθρώπου που αγαπούσε το τόπο του και πάλευε για την ευημερία των συμπολιτών των. Στην επαγγελματική σταδιοδρομία του λαμπρός επιστήμονας και στην πολιτική του διαδρομή εκφραστής της ιδεολογίας του με σαφήνεια και ευθύ πολιτικό λόγο. Την περίοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, διεκδίκησε την εκχώρηση αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στους ΟΤΑ Β΄ βαθμού. Με ήθος και συνέπεια υπηρέτησε τις αξίες για τα δικαιώματα στην εργασία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη. Λάτρης της φυσικής ομορφιάς του νησιού μας, η Σάμος τον υποδέχεται στα χώματα της. Φίλε Δημήτρη καλό ταξίδι».

Τη θλίψη της για το χαμό του Δημήτρη Μαυρατζώτη εκφράζει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου. " Ο Δημήτρης ως μέλος της Γραμματείας της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης Σάμου, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου και της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Σάμου, πρώην δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Σάμου και πρώην βουλευτής του Κ.Κ.Ε. στο Νομό μας, ήταν πάντα παραστάτης στους αγώνες της εργατικής τάξης και του λαού. Είχε σημαντική συμβολή στο λαϊκό και αντιιμπεριαλιστικό, φιλειρηνικό κίνημα στο νησί μας. Συνέβαλε μαζί με τη σύντροφο της ζωής του στην ανάπτυξη δεσμών με Τούρκους φιλειρηνιστές. Τον Δημήτρη δεν θα τον ξεχάσουμε. Η πληθωρικότητα του χαρακτήρα του και η στάση του άφησε ισχυρό αποτύπωμα στο νησί μας. Στη σύζυγό του Ρούλα Στεφανάκη, πρόεδρο της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, στα παιδιά του και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλαλητήρια και την ευχή ο χρόνος να λειάνει τον πόνο τους".

Aνακοίνωση εξέδωσε και το Νοσοκομείο Σάμου. "Ένας άξιος επιστήμονας και πρώην Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου ο Δημήτριος Μαυρατζώτης, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείο Σάμου ¨Άγιος Παντελεήμων¨ εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στους οικείους του. Καλό ταξίδι Γιατρέ".


Τον Δημήτρη Μαυρατζώτη αποχαιρετά και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης. «Η γραμματεία και το συμβούλιο της πανσαμιακής επιτροπής Ειρήνης εκφράζει τη θλίψη για τον πρόωρο χαμό του Ανθρώπου, του Επιστήμονα, του Αγωνιστή Δημήτρη Μαυρατζώτη. Το ήθος, οι αρχές και οι αξίες του εκφράστηκαν ακατάπαυστα και με συνέπεια με την ενεργή συμμετοχή του, σε όλα τα μετερίζια του αγώνα, για τα λαϊκά συμφέροντα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς πολέμους και προσφυγιά, για την Ειρήνη. Τα μέλη της γραμματείας και του συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και πρόεδρο της πανσαμιακής επιτροπής Ειρήνης, Ρούλας Στεφανάκη, στα παιδιά του και στους οικείους του, εύχονται δύναμη και κουράγιο στις δύσκολες στιγμές που περνούν και αφιερώνουν τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου ως βάλσαμο στον πόνο που βιώνουν.

«Αν έχεις λείψει για ό,τι πρέπει, θα ‘σαι πάντα μέσα σε όλα εκείνα που γι’ αυτά έχεις λείψει, θα ‘σαι για πάντα μέσα σε όλο τον κόσμο».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου εκφράζει τη θλίψη της και αποχαιρετά το γιατρό και αγωνιστή της Αριστεράς Δημήτρη Μαυρατζώτη. "Τα πιστεύω του και οι αγώνες του θα αποτελούν πάντα σηματοδότη και παρακαταθήκη για το Σαμιακό λαό. Στην οικογένεια του και τους οικείους του ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο".


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει τη βαθιά του οδύνη για το τελευταίο ταξίδι  του γιατρού Δημήτρη Μαυρατζώτη που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το πρωί. «Γιατρός (γαστρεντερολόγος), διετέλεσε πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο Σάμου, πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελαματιών Ιατρών Σάμου και πρόεδρος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληνιών «Φοίνικας». Διετέλεσε δημοτικός , νομαρχιακός σύμβουλος και βουλευτής Σάμου. Με ήθος και συνέπεια υπηρέτησε τις αξίες για τα δικαιώματα στην εργασία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αποφάσισε:
Να εκφράσει τα βαθιά συλλυπητήριά του. H Σάμος , ο τομέας της Υγείας , η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η κοινωνία μας , έχασαν έναν σημαντικό Άνθρωπο.
Να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του   για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Σάμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required