27 Φεβ 2020

Μεταναστευτικό: Ο Μητσοτάκης πάει σε Σάμο, Χίο, Λέσβο - Ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου όπου πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της Κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών. Τονίστηκε  ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές. Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα  περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά αρχής γενομένης, τις επόμενες μέρες, από τη Σάμο.

Πηγή: iefimerida.gr



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Κύριε πρωθυπουργέ, οι ορνιθολόγοι ανησυχούν για την αύξηση των παπαγάλων στα πάρκα της Αθήνας. Στην πραγματικότητα είναι ένα φαινόμενο πανευρωπαϊκό, που δημιουργεί φόβους ότι τα πουλιά-«εισβολείς» μπορεί να απειλήσουν την τοπική βιοποικιλότητα. Οι ιχθυολόγοι ανησυχούν για την εισβολή του λαγοκέφαλου στο Αιγαίο, αλλά και του λεοντόψαρου το οποίο είναι άκρως εντυπωσιακό ψάρι. Η παρουσία των εισβολέων ψαριών στο Αιγαίο προκαλεί σηµαντικές συνέπειες στο οικοσύστηµα και σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των ιχθυολόγων αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισµός µε τα γηγενή ψάρια για τη διαθέσιµη τροφή στις ελληνικές θάλασσες. Την μεγάλη απειλή από τη συστηματική «εισβολή» λαγοκέφαλων στα νερά της ευρύτερης περιοχής του Αιγαίου που καλούνται να αντιμετωπίζουν οι αλιείς και η περιφέρεια Δωδεκανήσων μελετά την λήψη δραστικών μέτρων. Προσανατολίζεται μάλιστα και στην επικήρυξη του επικίνδυνου ψαριού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μελετά το ενδεχόμενο να βάλει τα ανωτέρω είδη, πουλιά και ψάρια, σε μία λίστα ειδών «ξένης-εισβολής». Οι μόνοι που φαίνεται να μην ανησυχούν είναι οι κοινωνιολόγοι, Έλληνες και Ευρωπαίοι, αλλά και οι κυβερνήσεις της Ελλάδος, που δεν έχουν κάτι να πούν για το πρόβλημα του εποικισμού, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από τους λαθρομετανάστες εισβολείς, που απειλούν την τοπική κοινωνία, με πληθυσμιακή, εθνική και θρησκευτική μετάλλαξη.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required