26 Φεβ 2020

ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου: "Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, αγαπάμε τον τόπο μας... σας θέτουμε τις παραιτήσεις μας"

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου μαζί με τη ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου και ΔΗΜ.ΤΟ Δυτικής Σάμου μετά από χθεσινή συνεδρίαση, τονίζοντας πως  διαφωνούν ομόφωνα, με τον τρόπο διαχείρισης του Μεταναστευτικού ζητήματος και εκφράζουν την πλήρη συμπαράσταση τους στους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου.

Στην επιστολή αναφέρουν:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των ΜΑΤ στους νησιώτες που με βιαιότητα και σκληρότητα ενεπλάκησαν με απλούς πολίτες στη Χίο και τη Λέσβο.

Οι προτάσεις μας είναι:

· Άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου.

· Άμεση αποσυμφόρηση.

· Αποτελεσματική φύλαξη συνόρων.

· Άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου.

· Γρηγορότερη διαδικασία δημιουργίας του κλειστού κέντρου μικρής χωρητικότητας μέχρι 1500 ατόμων, όπως είχε ειπωθεί εξ αρχής και όχι 5000 και πλέον ατόμων.

· Άμεση καταγραφή των αιτούντων άσυλο και επιστροφή στην Τουρκία όσων δεν το δικαιούνται.

Οι ανωτέρω προτάσεις όπως και πολλά που ειπώθηκαν και δεν πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα, μας οδήγησαν στο να διαχωριζόμαστε από τη στάση της Κυβέρνησης στο ζήτημα του Μεταναστευτικού, η οποία ήρθε σε μετωπική σύγκρουση με τους κατοίκους των νησιών. Έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και δεν είμαστε τυφλοί, όπως άλλες παρατάξεις στο παρελθόν σε καίρια ζητήματα, Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Αγαπάμε τον τόπο μας και τον βάζουμε πάνω από όλα. Γι αυτόν τον λόγο σας θέτουμε τις παραιτήσεις μας.

ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής Σάμου ΔΗΜ.ΤΟ Δυτικής ΣάμουΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required