2 Φεβ 2020

Κώστας Μουτζούρης - Μίλησε για τη μεταναστευτική κρίση στο Βόρειο Αιγαίο σε εκδηλώσεις στην Αθήνα

Για τη μεταναστευτική κρίση στο Βόρειο Αιγαίο μίλησε στην Αθήνα στις 28 και 29 Ιανουαρίου, στα πλαίσια ενημέρωσης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης.

Το πάνελ των ομιλητών περιελάμβανε τον Αναπληρωτή Υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο , τον Βουλευτή ΝΔ Α. Συρίγο, τον πρώην υπεύθυνο της ΕΕ στη Ελλάδα Π. Καρβούνη, τον πρόεδρο της διεθνούς εταιρίας για τα δικαιώματα του ανθρώπου κ. Χριστόπουλο, τον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, τον Βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο, τον Αντιδήμαρχο Χίου κ. Γ. Ξενάκη, τον ναύαρχο κ. Β. Πολίτη, τον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη και άλλους, οι οποίοι εξέτασαν το θέμα από τη διεθνή γεωπολιτική σκοπιά, εστιάζοντας κυρίως στο μείζον δημογραφικό πρόβλημα το όποιο οδηγείται σε κορύφωση.

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλειος Ράπανος , πρέσβεις ,ο πρώην υπουργός Π. Ευθυμίου ο οποίος και έλαβε σαφή θέση στο θέμα, καθώς και μέλη της «Κίνησης Πολιτών » και της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Ρεπουμπλικάνων, αλλά κυρίως Βορειοαιγαιοπελαγίτες που διαμένουν στην Αθήνα.

Στις δυο εκδηλώσεις έγινε μια ιστορική αναδρομή στο μεταναστευτικό, καθώς και μια επισκόπηση των αποτρεπτικών πρακτικών που τηρούν άλλες χώρες. Eπιβεβαιώθηκε ότι η Ε.Ε έχει κλείσει τα σύνορα της οριστικά και αμετάκλητα στους μετανάστες και η Ελλάδα (δηλαδή, το Β.Α) θα σηκώσει όλο το μεταναστευτικό βάρος της Ευρώπης. Επίσης, κατέστη σαφές ότι το μεταναστευτικό είναι κυρίως θέμα χειρισμού της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να σκληρύνει τη στάση της, να αλλάξει τον τρόπο ερμηνείας και εφαρμογής των διεθνών συνθηκών όπως έχουν κάνει άλλα κράτη, να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ως το μείζον εθνικό μας ζήτημα και να μην υπεκφεύγει με μέτρα ήσσονος σημασίας. Ο Περιφερειάρχης εστίασε την ομιλία του σε μια ανάλυση της καταστάσεως στο Βόρειο  Αιγαίο και έθεσε μετ’ επιτάσεως τρία θέματα:

1) Ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε ξεκάθαρα ότι στον νομό Έβρου, ο οποίος αποτελεί το σύνορο μας με την Τουρκία, δεν πρόκειται να γίνει καμία δομή μεταναστών. Το ίδιο ακριβώς απαιτούμε για το Βορειοανατολικό Αιγαίο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει δυο μέτρα και δυο σταθμά.

2) Απαιτούμε καταγραφή και αυστηρό έλεγχο των ΜΚΟ οι οποίες έχουν γίνει κράτος εν κράτει.

3) Απαιτείται απόδοση λογαριασμού για τα 1.6 (κατ’ άλλους 2,2 ) δις € που έδωσε στην Ελλάδα η Ε.Ε επιχορήγηση για το μεταναστευτικό. Από τη μέχρι τώρα έρευνα στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν ανευρέθησαν ίχνη εισροής χρημάτων μέχρι σήμερα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required