26 Φεβ 2020

Ανατροπή - Να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι για μακρό και επώδυνο αγώνα

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Χίο και τη Λέσβο καταδικάζει η δημοτική παράταξη «Ανατροπή», η οποία κάνει λόγο για κυβερνητική βία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Η "Ανατροπή", με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις εξελίξεις, καταγγέλλει την κυβερνητική αναλγησία απέναντι στη δίκαιη αγανάκτηση των πολύπαθων νησιών του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.

Η απόβαση «στρατεύματος» καταστολής στα αδελφά νησιά Λέσβο και Χίο βρίσκει εμάς τους νησιώτες ενωμένους. Καλούμε και τους συνέλληνες της ηπειρωτικής χώρας να συμμεριστούν την απόγνωσή μας.

Ως εκ τούτου:

- Καταδικάζουμε το κυβερνητικό ψέμα για δήθεν «μικρές κλειστές δομές», που δια της βίας μεταλλάσσονται σε «κολοσσιαίες ανοιχτές δομές».

- Καταδικάζουμε την κατασταλτική βία που ασκείται σε βάρος των δεινοπαθούντων Λέσβιων και Χιωτών. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μοιάζει να αναλαμβάνει δράση μόνον όταν τεράστια κεφάλαια θέλουν να επιβάλουν τη βούλησή τους.

- Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ενεργά στην παλλαϊκή κινητοποίηση του Σαμιακού λαού και των τοπικών αρχών ενάντια στη δόμηση του νέου υπερ-ΚΥΤ στις επιταγμένες εκτάσεις στην περιοχή Ζερβού.

- Καλούμε τοπικούς φορείς, πολίτες και εκπροσώπους συλλογικοτήτων να αγκαλιάσουν τις κινητοποιήσεις και να δημοσιοποιήσουν πανελλαδικά το πρόβλημα.

- Καλούμε τους αδελφούς μας απανταχού της Ελλάδας και του κόσμου να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στην δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε και να τείνουν ώτα ευήκοα στις δυσχέρειές μας.

Δυστυχώς η μοναξιά και η απομόνωση της παραμεθορίου δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τα δεινά μας. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και έτοιμοι για μακρό και επώδυνο αγώνα.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Οι προηγούμενοι, τους διαμαρτυρόμενους τους αποκαλούσαν, όχλο, ακροδεξιούς και φασίστες, οι τωρινοί μας αποκάλεσαν αγέλη, διά στόματος Πορτοσάλτε και Οικονόμου, τον δε κ. Μουτζούρη, γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα, διά στόματος του ουτιδανού Πέτσα. Ας μας πεί ο Πέτσας γιατί στον νομό Έβρου, δεν υπάρχουν δομές κράτησης σαν της Μόριας, της Χίου, της Σάμου, παρά μόνο ένα μικρό ΚΥΤ το οποίο είναι καθαρά κλειστού τύπου, η χωρητικότητα του οποίου είναι για 240 άτομα, με τον αριθμό αυτό να μην ξεπερνιέται ποτέ , καθώς καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες προωθούνται σε άλλες δομές της χώρας. Παραμεθόριος ο Έβρος αλλά παραμεθόριος και τα νησιά. Γιατί λοιπόν διαφορετική μεταχείρηση;;. Η σκέψη μας πάει πως οι κυβερνήσεις, τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή, εφαρμόζουν σχέδιο ξένων κέντρων και συμφερόντων, για εποικισμό ο οποίος θα επιφέρει πληθυσμιακή μετάλλαξη των νησιών μας, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required