22 Φεβ 2020

"η Σάμος αλλάΖΕΙ" για τους "Fast Track" διαγωνισμούς των hot spot-φυλακών στα νησιά

Η δημοτική παράταξη "η Σάμος αλλάΖΕΙ" εξέδωσε δελτίο Τύπου για το θέμα των "Fast Track" διαγωνισμών που αφορούν εργασίες στα hot spot της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.
"Fast Track διαγωνισμοί από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη
Χθες Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου, αποφάσισε για 3 έργα
· «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμός γηπέδου στο νησί της Χίου», προϋπολογισμού 1.098.032,83 €




· «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμός γηπέδου στο νησί της Λέσβου, προϋπολογισμού 899.434,53 €

· «Προπαρασκευαστικές εργασίες περίφραξης και καθαρισμός γηπέδου, στην τοποθεσία Ζερβού στο νησί της Σάμου», προϋπολογισμού 997.576,84 €

Καλεί μόνο 3 φίλιες κατασκευαστικές εταιρείες (1. ΤΕΡΝΑ ΑΕ, 2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ, 3. ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ) Και τη Δευτέρα 24/2/2020 θα τους αναθέσει – μοιράσει με κλειστή διαδικασία τα 3 έργα. 

Θαυμάστε τους!!

Κάποιοι περιμένουν για διάλογο…
Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν αποφασίσει να μας θυσιάσουν, να θυσιάσουν τα ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Εμείς ως δημοτική παράταξη επιμένουμε

- Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

- Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές τις επιτάξεις- «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και το σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων.

- Μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να πάνε.

- Σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων που ζουν στα νησιά είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε επισκέπτες είτε αιτούντες άσυλο."




1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Εσείς καταλαβαίνω πως στενοχωριέστε που δεν έχει κληθεί και η εταιρία του Καλογρίτσα για να συμμετάσχει στο φαγοπότι. Το ότι 3,000,000 ευρώ θα πληρωθούν απο τον κρατικό προϋπολογισμό μόνο για περίφραξη ούτε το λαμβάνετε υπόψιν σας. Την λύση της Γιάρου με τις υπάρχουσες κτηριακές υποδομές που μπορεί να φιλοξενήσει 6000 λαθρομετανάστες δεν την βλέπει κανείς.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required