9 Μαρ 2020

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου - Καταδικάζουμε τις συμπεριφορές των αυτόκλητων "τιμωρών"

Τα περιστατικά βίας κατά εργαζόμενων σε ΜΚΟ καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, κ. Γιώργος Κολλάρος.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Ο Δικηγορικός σύλλογος Σάμου καταδικάζει απερίφραστα τις συμπεριφορές των αυτόκλητων «τιμωρών», οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δρουν σε βάρος εργαζομένων σε ΜΚΟ.
Θεωρούμε ότι οι βιαιοπραγίες σε βάρος των εμπλεκομένων με το μεταναστευτικό – προσφυγικό με στόχο δήθεν την «κάθαρση» και την καταπολέμηση του μεταναστευτικού προβλήματος συνιστούν αντιποίηση των αρμοδιοτήτων των θεσμικών οργάνων της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης.

Πιστεύουμε ότι απέναντι στο «τυφλό μίσος και τη βία δεν υπάρχουν δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι, υπάρχουν μόνο δημοκρατικοί πολίτες, οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν το συνταγματικό μας πολιτισμό. 

Καταδικάζουμε ακόμα τον φασισμό , τον ναζισμό, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, την προπαγάνδα υπέρ του πολέμου καθώς και την επίκληση εθνικού, φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους που αποτελεί υποκίνηση διακρίσεων, εχθρότητας ή βίας, ως ακραία εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος του ανθρώπου και της ανθρωπότητας.

Οι δικηγόροι της Σάμου αντιτίθενται σε κάθε απόπειρα συμψηφισμού της εγκληματικής και δολοφονικής δράσης από όπου κι αν αυτή προέρχεται. Καλούμε τη συντεταγμένη Πολιτεία να μη δείξει καμιά ανοχή στην ανάπτυξη και δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και τα αρμόδια όργανα του κράτους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε απειλής , όπως, επίσης, καλεί «όλους τους δημοκρατικούς πολίτες - και πρώτους από όλους, τους δικηγόρους - να μη διστάζουν να καταδικάζουν, να καταγγέλλουν και να αντιστέκονται με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο απέναντι στο ρατσισμό, το φασισμό και το ναζισμό.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Τον αριστερόστροφο φασισμό; την ισλαμολαγνία; τις δηλώσεις τύπου Βαρεμένου;; την αποκλειστικότητα, του ανθρωπισμού,του ηθικού πλεονεκτήματος και της προοδευτικότητας;;.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required