5 Μαρ 2020

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αποσυμφόρηση των νησιών

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που προανήγγειλε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο Νότης Μηταράκης για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται η υποχρέωση αποχώρησης όσων λαμβάνουν άσυλο από τις δομές φιλοξενίας μέσα σε 30 ημέρες από την ημερομηνία επίδοσης της απόφασης αναγνώρισης, καθώς και η διακοπή της παροχής υλικών συνθηκών υποδοχής σε μορφή χρηματικού ποσού και σε είδος αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης αναγνώρισης.
Στόχος του μέτρου είναι να αποσυμφορηθούν οι δομές στην ενδοχώρα και σύμφωνα με όσα είπε ο Νότης Μηταράκης με την εφαρμογή του μέτρου θα αδειάσουν περίπου 1.000 θέσεις σε δομές, ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για τους ασυνόδευτους ανήλικους, για τους οποίους οι παραπάνω προθεσμίες εκκινούν από την ενηλικίωσή τους. Επίσης, με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου καθορίζονται ειδικές κατηγορίες δικαιούχων για τις οποίες παρατείνεται η παροχή υλικών συνθηκών υποδοχής ή η προθεσμία αποχώρησης, όπως για όσους πάσχουν από σοβαρή ασθένεια.

Στην τροπολογία ορίζεται επίσης ότι η Υπηρεσία Ασύλου και η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης λειτουργούν σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης, οι προϊστάμενοι των δύο υπηρεσιών φέρουν τον τίτλο του διοικητή, ενώ συστήνεται και από μία θέση υποδιοικητή στην κάθε υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ


Πηγή: Πρώτο Θέμα






1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Μέσω της καταβολής επιδόματος ενοικίου έως 630 ευρώ το μήνα και εφάπαξ βοηθήματος έως 1.490 ευρώ, ο ΔΟΜ στοχεύει στη ΕΝΤΑΞΗ των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας τους στην εκμάθηση της γλώσσας μας αλλά και στην εύρεση εργασίας. Τώρα γιατί ο Abdou από το Τόγκο, ο Ousmane από τη Γουινέα και ο Marcel από το Καμερούν, είναι χαρακτηρισμένοι πρόσφυγες και όχι λαθρομετανάστες, είναι ακόμα μια απόδειξη πως όλη αυτή η εξελισσόμενη κατάσταση σε βάρος της Ελλάδας δύναται να χαρακτηριστεί μαζικός εποικισμός, που θα επιφέρει πληθυσμιακή, εθνική και θρησκευτική μετάλλαξη, (κάτι που επιδιώκουν ξένα κέντρα και συμφέροντα, με σύμφωνη γνώμη των πουλημένων κυβερνήσεών μας), εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required