4 Μαρ 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου - Οι προτάσεις για ξερονήσια να επιστραφούν ως απαράδεκτες

Την άμεση αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου προκάλεσε η χθεσινή σύσκεψη προέδρων κοινοτήτων, όπου συζητήθηκε να προταθεί στο δημοτικό συμβούλιο η μεταφορά μεταναστών σε ακατοίκητες νησίδες.

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια ορισμένων προέδρων κοινοτήτων να υφαρπάξουν και από τους υπόλοιπους τη συναίνεση να καταθέσουν πρόταση νέου γύρου εξοντωτικής εξορίας (80 χρόνια μετά τη Μακρόνησο και τη Γυάρο όπου μαρτύρησαν χιλιάδες κομμουνιστές και άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι), αυτή τη φορά σε βάρος των προσφύγων – μεταναστών.

Ήδη σε σύσκεψη προέδρων κοινοτήτων στους Μυτιληνιούς συζητήθηκε να προταθεί στο δημοτικό συμβούλιο να εισηγηθεί τη μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών σε ξερονήσια.

Ο μισανθρωπισμός και η αναλγησία ενάντια σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, σε όλο τους το μεγαλείο. Χέρι- χέρι με την υποτέλεια και το ραγιαδισμό απέναντι στους ισχυρούς της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ που εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους για να σωθούν.

Η παλληκαριά ορισμένων περιορίζεται και εξαντλείται απέναντι σε γυναικόπαιδα και ανήμπορους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, που ζητούν καταφυγή και προστασία..

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τέτοιες προτάσεις και καλεί τη δημοτική αρχή και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να τις επιστρέψουν ως απαράδεκτες και να τις καταδικάσουν απερίφραστα.

Καλούμε το λαό του νησιού μας, όλες τις λαϊκές οικογένειες που στην πλειοψηφία τους έχουν ανάμεσα στους παππούδες και πατεράδες τους κάποιον από τους χιλιάδες Σαμιώτες που γεύτηκαν τον «Παρθενώνα» της Μακρονήσου, τη Γυάρο, το Τρίκερι, τον Άη Στράτη…. και κάποιοι άφησαν εκεί τα κόκαλά τους, να εκφράσουν με κάθε τρόπο τον αποτροπιασμό τους απέναντι σε τέτοιες απάνθρωπες προτάσεις.

Προτάσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με το δίκαιο αγώνα των νησιωτών, ενάντια στον εγκλωβισμό, για να καταργηθούν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, να μη γίνουν νέα και να διευκολύνονται οι πρόσφυγες να φεύγουν για τις χώρες που επιθυμούν.

Αντίθετα τον προσβάλλουν, τον δυσφημούν και τον υπονομεύουν.

Η προσπάθεια ορισμένων να εκτρέψουν την κοινωνία στην εξαχρείωση, στη μισαλλοδοξία και στον κοινωνικό αυτοματισμό δεν θα περάσει.1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Από συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου. Μεταξύ άλλων ο Κούνδουρος λέει:
«…Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν ( εννοεί την ληστεία του από επενδυτές ). Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό. Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα. Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον τον πούστη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε; Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την πουτ… που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες; Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. …. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική…Ήταν μίσος. Μετά το επεισόδιο βρέθηκα στο αυτοκίνητο φίλου. Ήρθε ένας Πακιστανός να καθαρίσει τα τζάμια. Του λέει ο φίλος “όχι.”. Εγώ, που είχα περάσει την περιπέτεια, του λέω “δώστου κάτι του νεαρού, δεν πειράζει”. Του έδωσε ένα κέρμα. Το παίρνει ο Πακιστανός, το κοιτάζει και μας το πετά στα μούτρα. Πήδηξα έξω, τον έπιασα από τον σβέρκο και τον έσουρα με κακία, με ένα μίσος, στο αυτοκίνητο και του ‘πα “βρες το”.
Από πίσω ο κόσμος έβλεπε την εικόνα ενός λευκού που έσερνε έναν φουκαρά Πακιστανό σαν να ήταν σκύλος. Η εντύπωση πού έδωσα ήταν ότι η λευκή ράτσα ταλαιπωρούσε έναν φουκαρά πακιστανό σκύλο. Και όμως συνέβαινε το ανάποδο. Η παρεξήγηση είναι μέσα στη ζωή μας. - Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το περιστατικό που έζησα κακιά στιγμή, αλλά έτσι θα το εξευτέλιζα. Δεν ήταν σαν το τραμ που με πάτησε στον δρόμο εξαιτίας μια αδεξιότητάς μου. Ήταν το γέννημα ενός στάτους πολύ ευρύτερου που κυριαρχεί σε όλη την Ελλάδα. Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στο δρόμο χωρίς το καρδιοχτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό. Όπως μου είπε ο αστυνομικός διευθυντής που με βρήκε τότε, “η Αθήνα είναι μια ανοχύρωτη πόλη όπου κυριαρχούν ο φόβος, η ανησυχία και το απρόσμενο”….
Ο Ν. Κούνδουρος είδε φως όταν κάηκε το δικό του σπίτι. Μέχρι τότε το φως που έκαιγε τα σπίτια των άλλων ίσως να το έλεγε ρατσισμό.
* Στα 17 του χρόνια ήταν μαχητής της ομάδας Μπάυρον του ΕΑΜ.
ΔΙΔΑΓΜΑ : Μην περιμένουμε να ΜΑΣ φωτίσει το φως που θα καίει το δικό μας σπίτι. Η πυρκαγιά στο σπίτι του γείτονα φτάνει να αφυπνίσει και μας.- Κάποια φίλη «ψηφοφόρος του ΚΚΕ μέχρι τότε», έγινε και αυτή «ρατσίστρια» όταν την «αντικατέστησαν» στη δουλειά της δύο «σύντροφοι» από το Μπαγκλαντές.
Ποιος θα χαρακτηρίσει και τον (μαχητή του ΕΑΜ) Κούνδουρο ρατσιστή και ακροδεξιό;
* Και όποιος το κάνει ας μας επισυνάψει το «προοδευτικό» βιογραφικό του. Ειδικά από την Λαϊκή συσπείρωση ανατολικής Σάμου. Μικρό το νησί και γνωριζόμαστε.Και δεν καταλαβαίνω γιατί όχι Γυάρο και Μακρόνησο. Στα Ρωμαϊκά χρόνια, το νησί αναφέρεται ως τόπος εξορίας επωνύμων: επί Τιβερίου εξορίζεται ο Γάιος Σιλανός, ανθύπατος της Ασίας, και ο Βίμπιος Σέρενος ανθύπατος της Εκτός Ισπανίας. Επί Γαΐου Καλιγούλα, ο Φλάκκος Αουίλλιος, επίτροπος Αλεξανδρείας Αιγύπτου. Εδώ επί Νέρωνα εξορίζεται ο στωικός φιλόσοφος Μουσώνιος Ρούφος. Θα ανακαλύψει μια κρήνη και θα επιβιώσει. Ο στωικός Επίκτητος αναρωτιέται: "τι Ρώμη, τι Γυάρος, τι Αθήνα, τι φυλακή..."
** Η συνέντευξη Κούνδουρου έχει εξαφανιστεί από το «ηλεκτρονικό βήμα»

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required