10 Μαρ 2020

Τη λήξη του αποκλεισμού του νέου ΚΥΤ ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου

Την αποχώρηση από την είσοδο του υπό κατασκευή ΚΥΤ στη Ζερβού ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου, τονίζοντας πως την αποκλειστική ευθύνη για την έκβαση της υπόθεσης από δω και πέρα φέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρει:

"Λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας όλες τις παραμέτρους και τις εξελίξεις στο τεράστιο για το νησί μας ζήτημα του λαθρομεταναστευτικού και βλέποντας την ελάχιστη συμμετοχή των συμπολιτών μας καταλήξαμε στο εξής:

Είμαστε λίγοι αυτοί που πραγματικά αφήσαμε τις δουλειές μας και τις υποχρεώσεις μας για να βγάλουμε την ομόφωνη απόφαση των Δήμων Σάμου, για αποκλεισμό της εισόδου του υπό κατασκευή ΚΥΤ Ζερβού ασπροπρόσωπη.

Η υπεράσπιση του νησιού και της ασφάλειας των κατοίκων της κοινωνίας μας από την καταστροφή που βρίσκεται μπροστά μας έπρεπε να είναι πρώτη επιλογή και να συμπεριλαμβάνει αν όχι όλους , τους περισσότερους Σαμιώτες και Σαμιώτισσες.

Τα ημίμετρα της αναστολής που ανακοίνωσε ο Δήμος Αν. Σάμου, οι μικρότητες, οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι εξευτελιστικοί χαρακτηρισμοί κάποιων ασυνείδητων ότι είμαστε έως και κουκουλοφόροι, η διχόνοια που προκάλεσε η προχειρότητα της συγκεκριμένης δράσης, μειώνει και ρεζιλεύει εμάς τους Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες και τον αγώνα μας.

Αυτά δεν ταιριάζουν ούτε σε μας, ούτε στην Ιστορία του νησιού μας.

Μετά από δεκαπέντε μέρες συνεχούς φύλαξης της εισόδου στο υπό κατασκευή ΚΥΤ στη θέση Ζερβού ομόφωνα αποφασίζουμε να αποχωρήσουμε.

Την αποκλειστική ευθύνη για την έκβαση της υπόθεσης του ΚΥΤ στη θέση Ζερβού από δω και πέρα την φέρει ο Δήμος Αν. Σάμου.

Θέλουμε να συγχαρούμε όλους και όλες που συμμετείχαν άξια αυτές τις 15 μέρες στην κινητοποίηση.

Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί με όλους τους τρόπους. Όσοι συμμετείχαμε αποδείξαμε ότι και ξέρουμε και μπορούμε να αγωνιζόμαστε για το καλό αυτού του τόπου.

Συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι και έχοντας ήσυχη συνείδηση ότι έστω πράξαμε το ελάχιστο που μπορούσαμε με πατριωτισμό και φιλότιμο.

Συνεχίζουμε ως απλοί Σαμιώτες Δημότες που είμαστε και όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required