6 Μαρ 2020

Απαντούν με "Όχι" στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Την αναστολή της κινητοποίησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στην είσοδο του υπό κατασκευή Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη θέση Ζερβού, μετά από 10 ημέρες, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του οργάνου. 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε να δοθεί εξουσιοδότηση στον δήμαρχο, κ. Γιώργο Στάντζο, να ζητήσει από την κυβέρνηση την ανάκληση της υπουργικής απόφασης της επίταξης των 216 στρεμμάτων που ανήκουν σε κατοίκους, την άμεση αποσυμφόρηση από πρόσφυγες και μετανάστες με ταυτόχρονο κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ, με γραπτές εγγυήσεις και με χρονοδιάγραμμα, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τέλος, αποφασίστηκε το ΚΥΤ στην περιοχή του Ζερβού να έχει χωρητικότητα 1.300 ατόμων. Αρνητική στην παραπάνω πρόταση στάθηκε η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης». 

Ο δήμαρχος κ. Στάντζος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κολλάρο, μετέβη στην περιοχή Ζερβού, στον χώρο όπου έχει στηθεί το μπλόκο (το μπλόκο πολιτών που εμποδίζει τα συνεργεία να συνεχίσουν τις εργασίες για το νέο ΚΥΤ στήθηκε τα ξημερώματα της 25ης Φεβρουαρίου), όπου ανακοίνωσε την απόφαση του οργάνου. 

Η αντίδραση των κατοίκων στο άκουσμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν έντονη, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το μπλοκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required