4 Μαρ 2020

Αλκ. Στεφανής: "Τώρα μετά τον Έβρο θα έρθουν προς τα νησιά, ενισχύουμε εκεί την άμυνά μας"

Τα νησιά δηλώνει ότι «οχυρώνει» η κυβέρνηση, προς αποτροπή νέου κύματος μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.
Μιλώντας στον «Ant1», ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, εξήγησε πως μετά τις ενέργειες που έγιναν στο χερσαίο κομμάτι των συνόρων, στον Έβρο, «και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουμε εκεί, η σκληρή δουλειά συνεχίζεται, διότι θα συνεχίσουμε να υφιστάμεθα πίεση από την πλευρά της Τουρκίας». Όπως είπε, «τώρα ασχολούμαστε με το κομμάτι των νησιών», καθώς «κατανοούμε ότι μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να περάσουν οι μετανάστες στο κομμάτι των χερσαίων συνόρων, τώρα θα έρθουν προς την πλευρά των νησιών. Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, με πολλά νέα επιχειρησιακά μέτρα τα οποία παίρνουμε ενισχύουμε την άμυνά μας, την αποτροπή μας, την ασφαλή φύλαξη των συνόρων μας».
Σύμφωνα με τον ΥΦΕΘΑ, όπως «άκρως απαγορευτική, σκληρή και αποφασιστική» ήταν η ελληνική αντίδραση στον Έβρο, «το ίδιο κάνουμε και εδώ, στα νησιά, έχουμε επίγνωση του τι συμβαίνει, εμείς δεν αφήνουμε τον καιρό να είναι βοηθός μας. Εμείς χθες το βράδυ, που είχε 4 με 5 μποφόρ, οι δυνάμεις μας ήταν έξω. Επιχειρούσαν παρόλο που ήταν μηδενικές οι ροές, είμαστε εκεί. Τις δικές μας δυνατότητες, τις δικές μας αντιδράσεις εξετάζουμε και με αυτές επιχειρούμε να ρυθμίσουμε όλο το επιχειρησιακό περιβάλλον» σημείωσε ο κ. Στεφανής.
«Εμείς δεν ευχόμαστε να πάνε όλα καλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το επιβάλουμε να πάνε όλα καλά. Είναι σαφές το μήνυμα το οποίο δίνουμε προς όλους. Τα σύνορα φυλάσσονται, οι άνθρωποι είναι παράνομοι μετανάστες, τους διαχειριζόμαστε σαν τέτοιους. Βλέπετε τις αυστηρές ποινές που επιβάλλονται και όλη τη διαδικασία. Βλέπετε ότι έχουμε σταματήσει τις διαδικασίες ασύλου και το μήνυμα προς αυτούς είναι ξεκάθαρο: Μην έρθετε στη χώρα μας» τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Όπως επισήμανε, η κατάσταση των τελευταίων ημερών στα σύνορα «έδωσε ένα εξαιρετικό καλό, αποκάλυψε τα υπέροχα αντανακλαστικά των Ελλήνων. Ομόνοια, σύμπνοια, φιλοπατρία, και το εισπράττουμε καθημερινά. Χιλιάδες μηνύματα από όλη την Ελλάδα, ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να μας προσφέρουν τον εαυτό τους. Παιδιά του σχολείου, γυναίκες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τον στρατό. 

Άνθρωποι μεγάλοι σε ηλικία. Χθες δέχτηκα τηλεφώνημα βετεράνου 97 χρόνων ο οποίος ζητά να πάει στις Καστανιές. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, η συνοχή, η αγάπη και η σύμπνοια θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, μαζί βεβαίως με τις άκρως επαγγελματικές, ψύχραιμες και λελογισμένες επιχειρησιακές μας ενέργειες».
Αναφερόμενος στη διαχείριση όλων αυτών που παράνομα εισέρχονται αυτές τις ημέρες στη χώρα, υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης με τον κ. Μηταράκη το έχουν ολοκληρώσει και σύντομα θα το δείτε να εξελίσσεται. Σε ό,τι αφορά στο επιχειρησιακό κομμάτι, ήδη έχουμε αλλάξει την επιχειρησιακή λογική μας. Έχουμε επιθετική προωθημένη επιχείρηση και διασφάλιση των συνόρων, Τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Θα πρέπει, όμως, να αναλογιστούμε πως είναι άλλο το χερσαίο περιβάλλον, άλλο το θαλάσσιο. Πολύ πιο περιορισμένο το χερσαίο, πολύ πιο εκτεταμένο κι απρόβλεπτο το θαλάσσιο. Το γνωρίζουμε, ζούμε σε αυτό, το υπηρετούμε χρόνια. Είναι εξαιρετική η συνεργασία λιμενικού και Ενόπλων Δυνάμεων, τα αποτελέσματα είναι ορατά» ανέφερε ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

https://www.alithia.gr/



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Κατά τον Κ.Δ.Ν.Δ. άρ.3 παρ.1, Πλοίο είναι κάθε σκάφος προορισμένο να μετακινείται στο νερό για μεταφορά προσώπων, ή πραγμάτων, ρυμούλκηση, επιθαλάσσια αρωγή, αλιεία, αναψυχή, επιστημονικές έρευνες ή άλλο σκοπό. Σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό μοναδική βασική προϋπόθεση είναι: να είναι σκάφος προορισμένο να μετακινείται στο νερό, ανεξάρτητα ανεξάρτητα χωρητικότητας ή αυτοδύναμης κίνησης. Κάθε πλοίο έχει δική του νομική ταυτότητα, στοιχεία της οποίας είναι: 1. Το όνομα και 2. Η σημαία που προσδιορίζει την εθνικότητα του πλοίου. Τα φουσκωτά σκάφη, (πλοία κατα τον ανωτέρω ορισμό), που μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στερούνται ταυτότητας. Ως εκ τούτου νόμιμη η αποτροπή εισόδου στα χωρικά μας ύδατα και η επαναπροώθηση στα χωρικά ύδατα εκ των οποίων προήλθαν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required