5 Μαρ 2020

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Στέφανο Νάσο

Ρεσιτάλ πιάνου από τον πιανίστα Στέφανο Νάσο διοργανώνει την  Κυριακή, 15 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου η σαμart και η Κινηματογραφική Λέσχη.

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ. Δωρεάν για μαθητές

Ο Στέφανος Νάσος έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα της μουσικής από την Ακαδημία Sibelius του Ελσίνκι το 2006, ενώ προηγουμένως σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Κολωνίας, στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Καρλσρούης και στο Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας».

Έχει δώσει συναυλίες ατομικές και μουσικής δωματίου, κι έχει εμφανιστεί ως σολίστ με ορχήστρες σε Βουλγαρία, Φινλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ελλάδα. Ηχογράφησε το 2ο κονσέρτο του Προκόφιεφ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΑ και δύο ψηφιακούς δίσκους: «Μουσική δωματίου του H. Vieuxtemps», και τα «Έργα για πιάνο του Αιμίλιου Ριάδη». Έχει εμφανιστεί με όλες τις σημαντικές ελληνικές ορχήστρες - προσφάτως με την Καμεράτα στον κύκλο όλων των κοντσέρτων του Beethoven σε φορτεπιάνο (2013). 

Επιπλέον, παρουσίασε σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα το έργο του Γ. Τσοντάκη «Άνθρωπος των Θλίψεων για πιάνο και ορχήστρα το 2008 με την KOA. Ως σολίστας, παρουσίασε έργα για πιάνο των Γ. Τσοντάκη, Δημ. Τερζάκη, Μ. Βάρβογλη, Αιμ. Ριάδη, Γ. Σισιλιάνου και Δημ. Μητρόπουλου σε πρώτες εκτελέσεις.

Ο Στέφανος Νάσος διδάσκει πιάνο στα ωδεία «Ορφείο» και «Σύγχρονο» της Αθήνας. Στο χώρο της μουσικής δωματίου συνεργάζεται σταθερά με εξαιρετικούς συναδέλφους όπως οι Α. Παληός, Ν. Νικόπουλος, Ι. Ζήκου, Μ. Δωρή, Μ. Μαργαρίτη, Α. Καθαρίου, M. Zeffiri και Β. Βενετικίδου, ενώ αποτελεί μέλος του Ergon Ensemble και του Συνόλου Φεστιβάλ Ιονίων. Οι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν φεστιβάλ όπως το “musei di sera” στην Τεργέστη της Ιταλίας, τα Φεστιβάλ Αθηνών, Σερίφου, Σάμου (Young Artists Festival) και Παξών, το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, τα Διεθνή Φεστιβάλ Γιάννη Α. Παπαϊωάννου (Καβάλα), Αίγινας και Σύγχρονης Μουσικής Pharos (Λευκωσία), τις ΣυνΤεχνίες, το κοινό συνέδριο ICMC/SMC 2014, και τις Ελληνικές Μουσικές Γιορτές. Παρουσίασε έργα μουσικής δωματίου των Θοδ. Αντωνίου, Αντ. Ανισέγκου, Γ. Βλαχόπουλου, Αργ. Κουνάδη, Αρ. Κουντούρωφ, Ντ. Κωνσταντινίδη, Π. Πλακίδη, Τερζάκη και Τσοντάκη σε πρώτες εκτελέσεις σε εξωτερικό και Ελλάδα. Από το 2009 ανέλαβε τις Εκδόσεις Νάσου, ενώ από το 2012 διοργανώνει τον κύκλο «Το piano στα forte του».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required