31 Μαρ 2020

Τα αποτελέσματα των ελέγχων παρουσίασε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου - Τα στοιχεία για τη Σάμο

Τα αποτελέσματα των ελέγχων που υλοποιούνται σε Σάμο, Χίο και Λέσβο, στα πλαίσια εφαρμογής των υπουργικών αποφάσεων για απαγόρευση και περιορισμό κυκλοφορίας πολιτών και αλλοδαπών υπηκόων που διαμένουν στα ΚΥΤ, κατά την 1η εβδομάδα εφαρμογής των μέτρων, από 23 έως 30 Μαρτίου, παρουσίασε ο  υποστράτηγος Ελευθέριος Ντουρουντούς, γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου.

Στόχος της ενημέρωσης, όπως είπε ο κ. Ντουρουντούς, είναι "πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι σε κάθε περίπτωση, επειδή η συμμετοχή τους στην επιτυχή έκβαση των μέτρων θα οδηγήσει τη χώρα στα λιγότερα δυνατά άσχημα αποτελέσματα ".

Κατά την περίοδο αυτή στα νησιά του Βορείου Αιγαίου πραγματοποιήθηκαν 38.766 έλεγχοι. «Στα νησιά υφίστανται τρία ΚΥΤ και ισχύει για τους αλλοδαπούς ειδικότεροι περιορισμοί κυκλοφορίας και η αστυνομία έχει αναπτύξει επιχειρησιακό σχέδιο για να αποτρέψει τους διαμένοντες σε αυτά να κατέλθουν στα αστικά κέντρα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η αποτροπή έχει κάποιον άλλον λόγο παρά μόνο την προστασία της δημόσιας υγείας», είπε ο κ. Ντουρουντούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε αντικατοπτρίζεται η πτωτική τάση αποτροπών των διαμενόντων στα ΚΥΤ. «Αυτό σημαίνει πως η αστυνομία με τις δυνάμεις της κάνει στοχευμένους ελέγχους και σωστή επιλογή σημείων διενέργειας ελέγχων, κάτι που οδήγησε στο να συμμορφωθούν στις επιταγές της υπουργικής απόφασης. Συγχρόνως αναδεικνύει πως γίνεται συνείδηση και σε αυτούς πως πρέπει να συμμορφωθούν στις εντολές στη απόφασης», είπε.



Όσον αφορά τις αιτίες μετακίνησης των πολιτών, η μετάβαση στην εργασία αποτελεί την πρώτη επιλογή και ακολουθούν άλλες αιτίες που εξυπηρετούν βιοτικές ανάγκες. Οι έλεγχοι που διενεργούνται δείχνουν πως η κίνηση στους δρόμους είναι μεγαλύτερη τις πρωινές ώρες, το απόγευμα λιγότερη και το βράδυ σχεδόν μηδενική.

«Ευχαριστώ το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στο Βόρειο Αιγαίο που υπερβαίνει τον εαυτό του, όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά τα χρόνια και κάνει μεγάλη προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ανάλογη προσπάθεια κάνουν και οι πολίτες, που συμμορφώνονται στις εντολές των αποφάσεων. Τους ευχαριστώ και τους δύο. Να ξέρουν οι πολίτες πως η ελληνική αστυνομία θα είναι δίπλα τους, όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου.

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, καθώς και στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required