10 Μαρ 2020

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τη θωράκιση των σχολείων της Σάμου από τον κορωνοϊό

Σύσκεψη για τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο Ανατολικής Σάμου, στην οποία συμμετείχαν οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, ο δήμαρχος και  αντιδήμαρχοι Ανατολικής Σάμου και ο υπεύθυνος Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μιλώντας στο "Ράδιο Αρμονία 103,2" ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ. Δημήτρης Ταμπαχανιώτης ανέφερε  πως σκοπός της σύσκεψης ήταν τα προληπτικά μέτρα στα σχολεία του νομού για να περιοριστούν εστίες μόλυνσης, αν υπάρξουν, και να δοθούν οδηγίες ατομικής υγιεινής για καθαρισμό και απολύμανση.

«Υπάρχει εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, η οποία υιοθετήθηκε και μας λέει ακριβώς τι πρέπει να γίνει, για τα υλικά που πρέπει να υπάρχουν στις σχολικές μονάδες και συζητάμε με τη δημοτική αρχή. Για παράδειγμα, θερμόμετρα και όσα δεν έχουμε θα πρέπει να τα προμηθευτούμε, όπως γάντια και  χαρτοπετσέτες μιας χρήσης,  πλαστικά ποτήρια και κυρίως διαλύματα που να έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ και να είναι πιστοποιημένα. Υπάρχει ήδη έλλειμμα στην αγορά από τζελ και πρέπει ο δήμος να το προβλέψει και να προμηθευτεί για να μην έχουμε έλλειψη».

Επιπλέον, ο κ. Ταμπαχανιώτης επισήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση από δασκάλους και καθηγητές στους μαθητές, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να γίνει τρόπος ζωής από τους μαθητές πως "ζούμε σε μια επικίνδυνη εποχή και πρέπει να προβλέψουμε με ψυχραιμία και χωρίς πανικό".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required