31 Μαρ 2020

SOS από ξενοδόχους - Κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στη Σάμο!

Επιστολή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο υπουργείο Τουρισμού, στον ΕΟΤ Μυτιλήνης, στην περιφερειακή  Ενότητα Σάμου και στον δήμο Ανατολικής Σάμου απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Σάμου, με την οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αντικαταστάσεις περίπου 40-150 ενστόλων, όπως της Frontex, οι οποίοι προέρχονται από περιοχές στις οποίες καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού, τονίζοντας πως το νησί κινδυνεύει να εκτεθεί στον ιό.

Στην επιστολή της αναφέρει:

Μετά από καταγγελίες ξενοδοχείων μελών μας που λειτουργούν κατ’ εξαίρεση με απόφαση υπουργού, ενημερωθήκαμε ότι γίνεται αλλαγή και αποχωρούν ένστολοι που βρίσκονται στη Σάμο και εισέρχονται 40-150 νέα άτομα, όπως Frontex Γερμανίας με ειδική πτήση και σώματα ασφαλείας από την υπόλοιπη Ελλάδα και τοποθετούνται αμέσως στα πόστα τους.

Υπάρχει, λοιπόν, έντονη ανησυχία και δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα λόγω της πανδημίας. Πως είναι δυνατόν να έρχονται νέα άτομα και να μοιράζονται σε διαφορετικές μονάδες του νησιού, εφόσον έχουν απαγορευτεί οι μετακινήσεις χωρίς να μπουν καραντίνα;

Γνωρίζουμε ότι έρχονται από μέρη εξωτερικού και της Ελλάδας με κρούσματα. Θεωρούμε ότι κινδυνεύουμε να εκτεθούμε χωρίς λόγο στον ιό. Είναι εφικτό σε έκτακτες περιπτώσεις το υπουργείο να λάβει ειδικά μέτρα, όπως παράταση διαμονής για τους ένστολους, προς αποφυγή χειροτέρων καταστάσεων.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα για τη διασφάλιση της Υγείας των πολιτών της Σάμου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required