1 Απρ 2020

"Υπερ-βολές"!!! - Προσωρινή "μετακόμιση" στην ηλεκτρονική έκδοση

Λόγω αναστολής της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας μας, η στήλη «ΥΠΕΡ-ΒΟΛΕΣ» του "Σαμιακού Βήματος" «μετακομίζει» προσωρινά στην ηλεκτρονική έκδοση, και θα είναι μαζί σας με σχόλια και επισημάνσεις, όχι μόνο άπαξ της εβδομάδας, αλλά συχνότερα.

 v Ελλάς, το -κρυφό- μεγαλείο σου! Έπρεπε να συμβεί αυτό, η εξάπλωση του ιού της κορώνας και να εφαρμοστούν μέτρα αποστασιοποίησης των συνανθρώπων για να γίνει (και) αυτό που περιμέναμε χρόνια, μια ζωή να πω; Μια ζωή περιμέναμε, απορούσαμε, αναθεματίζαμε για αυτή την, δια της σύγχρονης τεχνολογίας, απλοποίηση των διαδικασιών που απλά ονομάζεται σχέσεις κράτους-πολίτη, μόνο που ως τώρα ο ένας (το κράτος) δεν βοηθούσε αυτήν την σχέση. Και -ω του θαύματος- λόγω κορωνοϊού, δημιουργήθηκε το περίφημο gov.gr (τουτέστιν το κράτος απέκτησε ηλεκτρονική διεύθυνση) για συναλλαγές με τους πολίτες, μέσω διαδικτύου, από τον υπολογιστή, το τάμπλετ μέχρι και το κινητό τηλέφωνο. Ας ελπίσουμε ότι με αυτήν την fast track εφαρμογή-προσαρμογή, δεν θα ξαναδούμε ουρές πολιτών για ένα δικαιολογητικό, για μια έγκριση, για μια σφραγίδα.

v Τα σπίτια μας, τα «παλάτια» μας, τα δανειοβόρα τείχη μας, έγιναν οι φυλακές πολυτελείας για όλους όσους τα έχουν φυσικά. Οι υπόλοιποι που είχαν τα «υποστατικά» ίσα-ίσα για τις ανάγκες τους -οι αναγκεμένοι- απλά απολαμβάνουν την απλότητά τους ένα παραπάνω, λόγω περιορισμού της κυκοφορίας, άλλωστε πάντα είχαν διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, ανεξαρτήτως ελευθερίας κινήσεων.

v Αυτή η «συνεχής ενημέρωση για τον κορωνοϊό» των αθηναϊκών καναλιών, αυτός ο καταιγισμός, αυτός ο ρυπογόνος «ραντισμός» με, δήθεν, πληροφορίες, δεν είναι τίποτ' άλλο, από τον μηρυκασμό των ίδιων και των ίδιων, μια αναμάσηση ρεπορτάζ, δηλώσεων ειδικών και ανούσιων αναλύσεων, που το αποτέλεσμα είναι μια θολούρα, που το μόνο που παράγει είναι ένας περιρρέων φόβος… ένα φοβικό σύνδρομο στην αγέλη, για να είμαστε πιο in!

v Εξωτερικά Ιατρεία Πρώτης Αξιολόγησης (αρχικά Ε.Ι.Π.Α.) θα λέγονται τα κοντέϊνερς που έστησε έξω από τα ΚΥΤ η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να γίνεται σ' αυτά μια πρώτη εξέταση και να μην επιβαρύνονται τα νοσοκομεία. Μία ακόμη σπασμωδική ενέργεια υπό το βάρος του κορωνοϊού και ωσότου βαρέσει λήξη η σάλπιγγα. Τουτέστιν λύσεις… Ε.Ι.Π.Α.- ξείπα.

ΕΥΣΤΟΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required