6 Απρ 2020

"Διαθλάσεις" - Η επόμενη... εποχή!

Λόγω αναστολής έκδοσης της εφημερίδας μας η στήλη «μετακομίζει» προσωρινά από την τελευταία σελίδα, εδώ, στο Ιστολόγιο (Blog) της εφημερίδας.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ… ΕΠΟΧΗ!

Ας αναφερθούμε στην «μετά κορωνοϊό» εποχή, σαν μια άσκηση προετοιμασίας αντιμετώπισης των νέων δεδομένων που θα προκύψουν και τα οποία δεν ξέρουμε, ούτε και μπορούμε να υπολογίσουμε βασίμως.




Μπορεί να περάσει ο κίνδυνος, μπορεί να χαλαρώσουν τα μέτρα, αλλά θα αργήσουμε να επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση, αν δεν την αφήσαμε πίσω μας δια παντός. Ο φόβος δεν είναι απ' τα αισθήματα που μεταλάσσονται εύκολα, η ζωή μας δύσκολα θα ξαναγίνει όπως πριν, οι μετακινήσεις μας δεν θα γίνονται όπως πριν, οι επαφές μας δεν θα γίνονται όπως πριν, τα οικονομικά μας -το μόνο σίγουρο- δεν θα είναι όπως πριν.

Μακάρι αυτή η δοκιμασία, η αποστασιοποίηση να παράξει μετά την επανεκκίνηση, νέες σχέσεις ανθρώπινες, κοινωνικές,συλλογικές, σχέσεις αλληλεγγύης και έγνοιας μεταξύ μας. Γιατί τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό, η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας, το οικονομικό σοκ των μικρομεσαίων, θα έχει αποτελέσματα ολέθρια για πολλές ζωές συνανθρώπων.

Είναι όμως παράλληλα και μια ευκαιρία για αλλαγή νοοτροπίας, για μια προσωπική και εθνική ενδοσκόπηση για μια αλλαγή ηθών και αντιλήψεων. Ίσως είναι η ευκαιρία να κοιταχθούμε στον καθρέφτη και μεταξύ μας και να αναθεωρήσουμε τις όποιες στρεβλώσεις υπήρξαν στο διάβα της μεταπολίτευσης. Ίσως ήρθε ο καιρός για μια νέα μεταπολίτευση όχι μόνο πολιτική, αλλά -περισσότερο-κοινωνική και πατριωτική.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required