3 Απρ 2020

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου - Χωρίς στήριξη χιλιάδες οικοδόμοι

Για συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης χιλιάδων οικοδόμων κάνει λόγο το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου και τονίζει πως η ένταξη νέων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας οικοδομικών εργασιών στο πλαίσιο μέτρων στήριξης αφορούν πολύ μικρό κομμάτι του κλάδου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, βλέπουμε να ακυρώνονται αρκετές δουλειές, κυρίως στο κομμάτι που έχει να κάνει με την προετοιμασία της τουριστικής σεζόν. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί συνάδελφοι να έχουν μείνει χωρίς μεροκάματο.

Την Τρίτη, 31 Μαρτίου, σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, σε συγκεκριμένη ερώτηση δημοσιογράφου για το «τι θα γίνει με τους οικοδόμους και αν θα λάβουν και αυτοί τα 800 ευρώ λόγω της αναγκαστικής διακοπής της εργασίας τους, συνέπεια της πανδημίας του κορωνοϊού» δεσμεύτηκε ότι και οι οικοδόμοι θα καλυφθούν από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις 30 Μαρτίου και εξειδικεύτηκαν με Π.Ν.Π. την επόμενη μέρα.

Πρόκειται για συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης χιλιάδων οικοδόμων που θα διαπιστώσουν στην πράξη ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν είναι παρά «αέρας κοπανιστός».

Η ένταξη νέων Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) οικοδομικών εργασιών στο πλαίσιο μέτρων στήριξης αφορούν πολύ μικρό κομμάτι του κλάδου. Πιο συγκεκριμένα, αφορούν πολύ λίγους εργαζόμενους που απασχολούνται σε μικρές και μεσαίες εταιρίες οποιαδήποτε μορφής του κλάδου εκτός από τις Ανώνυμες Εταιρίες.

Μένουν απ’ έξω χιλιάδες συνάδελφοι οικοδόμοι που απασχολούνται στην απλή ιδιωτική κατασκευή (κατασκευή κατοικιών, μερεμέτια, επισκευές, ανακαινίσεις κατοικιών, μονώσεις σε ιδιωτικές κατοικίες και κατασκευές κ.ά.) που δουλεύουν ως απλοί μεροκαματιάρηδες. Αυτοί μένουν απ’ έξω γιατί η ιδιότητά τους δεν είναι ούτε εταιρία, ούτε αυτοαπασχολούμενοι. Είναι απλοί εργαζόμενοι του μεροκάματου, που δουλεύουν από οικοδομή σε οικοδομή σε όλη τους τη ζωή.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

· Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Να δοθούν τα 800 ευρώ στους οικοδόμους που σταμάτησαν τη δουλειά τους στις ιδιωτικές οικοδομές και σε όλους τους άνεργους που δεν έχουν καμιά επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και δεν έχουν ούτε για τις βασικές ανάγκες.

· Να δοθεί στην ώρα του το δωρόσημο.

· Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και όλου του λαού.

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων στο νοσοκομείο και σε όλες τις μονάδες υγείας του νησιού και να καλυφθούν με το απαραίτητο εξοπλισμό και τα μέσα υγιεινής όλοι οι υγειονομικοί (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, στολές κλπ).

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει ως προτεραιότητα τις επιχειρήσεις, τις εταιρίες, αλλά έχει την αποκλειστική ευθύνη να πάρει άμεσα μέτρα και να μην κοροϊδεύει τους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required