11 Απρ 2020

Συνεχές πλιάτσικο! – Ζουν με τον φόβο στις περιοχές Κούτρας και Βλαμαρής

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο όσον αφορά το συνεχές και ανελέητο πλιάτσικο στο οποίο έχουν επιδοθεί μετανάστες σε περιοχές όπως η Κούτρα (τα περισσότερα σπίτια στην οδό Βλαμαρής έχουν να αναφέρουν περιστατικά), αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βλαμαρής. 

Παρά τα μέτρα φύλαξης με περιπολικά της Διεύθυνσης Αστυνομίας, σε συγκεκριμένα σημεία της Περιφερειακής Οδού της πρωτεύουσας, που οδηγούν στον χώρο του ΚΥΤ (τα μέτρα εντάθηκαν από την έναρξη αντιμετώπισης του κορωνοϊού), οι «ομάδες κρούσης» που έχουν σκοπό να κλέψουν εισερχόμενες σε σπίτια, γκαράζ και κήπους, έχουν μάθει μονοπάτια και εξοχικούς δρόμους ή διέρχονται μέσα από χωράφια φτάνοντας στον «στόχο» χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς. 

Σήμερα Σάββατο, ομάδα πολιτών από την περιοχή της  Κούτρας, πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο ενώ επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας ζητώντας προστασία και επιπλέον περιπολίες στις περιοχές όπου έχει αρχίσει να χάνεται ο έλεγχος. 

Τα φαινόμενα είναι πλέον καθημερινά, ενώ πολλοί κάτοικοι έχουν να αφηγηθούν περιστατικά όπου οι επίδοξοι λωποδύτες επιδεικνύουν απίστευτο θράσος, αφού δεν απομακρύνονται ακόμη και στην περίπτωση που έχουν γίνει αντιληπτοί! 

Από την πλευρά της η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα, ενώ συνεχώς επιτυγχάνεται διαλεύκανση υποθέσεων κλοπών με τη βοήθεια αυτοπτών μαρτύρων, καμερών ασφαλείας και φυσικά της Σήμανσης. 

Οι κάτοικοι της Βλαμαρής είχαν σκεφθεί και παλαιότερα, δια μέσω του Συλλόγου Βλαμαριωτών, να οργανώσουν ομάδες πολιτών-κατοίκων της περιοχής που να περιπολούν και να αναφέρουν άμεσα στην Δ.Α. Σάμου τυχόν περιστατικά. 



1 σχόλιο:

ROS PANTHIR. είπε...

parte karampines kai ksaplostetous olous kato protou sas ksaplosoun autoi.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required