29 Απρ 2020

Ζητά τη λήψη έκτακτων μέτρων -"Είναι σαφές ότι υπό αυτές τις συνθήκες η θωράκιση της υγείας εν μέσω πανδημίας δεν είναι εφικτή"

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, απέστειλε σήμερα, έγγραφο στα αρμόδια υπουργεία με θέμα τη λήψη εκτάκτων μέτρων για την προστασία της πόλεως Σάμου, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης που επικρατεί, μετά την εξέγερση και τα τελευταία δραματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΚΥΤ της Σάμου, στις 26 & 27 Απριλίου.

Στην επιστολή του αναφέρει:

Έπειτα από την εξέγερση και τα τελευταία δραματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΚΥΤ της πόλεως Σάμου στις 26 και 27 Απριλίου, από μετανάστες-πρόσφυγες, έχει στηθεί ένας πρόχειρος καταυλισμός με αυθαίρετες σκηνές αγνώστου προελεύσεως σε οικόπεδο εντός πολεοδομικού ιστού, καθώς επίσης και κατά μήκος της Περιφερειακής οδού.

Αυτό έχει ως συνέπεια τόσο ο δήμος όσο και οι κάτοικοι της περιοχής να μην μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση, αντιδρώντας καθημερινά τόσο για τη διασφάλιση της υγείας τους όσο και για την προστασία των ιδιωτικών περιουσιών τους, αφού οι εν λόγω σκηνές είναι τοποθετημένες, κυριολεκτικά κάτω από τα μπαλκόνια τους.

Είναι σαφές ότι υπό αυτές τις συνθήκες η θωράκιση του υπέρατατου αγαθού της υγείας εν μέσω πανδημίας δεν είναι εφικτή. Δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης ούτε στο ελάχιστο. Μετά την ανεξέλεγκτη κατάσταση ζητάμε:

Την άμεση απομάκρυνση των σκηνών από το εν λόγω οικόπεδο με ευθύνη του κράτους

Τη μετακίνηση όλου αυτού του πληθυσμού εκτός Σάμου

Την παράταση πέρα της 10ης Μαίου 2020, των μέτρων μετακίνησης στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών μετά και τις επιφυλάξεις για τη διασπορά του ιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required