29 Απρ 2020

Στο μέτρο αποζημιώσεων των δημοτών από το υπουργείο Μετανάστευσης εντάχθηκε ο δήμος Ανατολικής Σάμου

Μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εντάχθηκε στο μέτρο των αποζημιώσεων των δημοτών, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συνέπεια των ζημιών που υπέστησαν από το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Λόγω του ότι ο Δήμος δεν ήταν ενταγμένος στο μέτρο των αποζημιώσεων κατά τα προηγούμενα έτη, όπως η Χίος και η Λέσβος, ζητήθηκε αποζημίωση για όλα τα έτη που έχουν πληγεί οι πολίτες. 

Η Ειδική Ομάδα Διοίκησης Έργου (που συστήθηκε με την 121/2020 απόφαση Δημάρχου) προέβη σε συνεδρίαση, προεδρεύοντος του Αντιδημάρχου κ. Διονυσίου Γεώργιου, με αντικείμενο την πραγματοποίηση ελέγχου και την καταγραφή των αιτημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν. 4662/20 (παρ 4 άρθρο 195, ΦΕΚ Α’ 27).


Την Τρίτη, 28 Απριλίου ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και η έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής με αριθμ. απόφασης 63/2020. Οι αποφάσεις απεστάλησαν στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκειμένου να ελεγχθούν και να καταβληθούν στους δικαιούχους τα αντίστοιχα ποσά των αποζημιώσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required