22 Απρ 2020

Νίκος Κατρακάζος - Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους υπευθυνότητα και εγρήγορση

Την ανάγκη να υπάρχει υπεύθυνη και ουσιαστική δράση στην τουριστική βιομηχανία, τονίζει με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Όλοι μαζί για τη Σάμο», κ. Νίκος Κατρακάζος, επισημαίνοντας πως απαιτείται  κοινή δράση και στοχευμένο πρόγραμμα προβολής που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων.

ο κ. Κατρακάζος αναφέρει:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι ζούμε πρωτόγνωρες για όλους μας καταστάσεις. Η πανδημία, πέρα από το σημαντικότερο που είναι η απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών, έχει προκαλέσει, και θα εξακολουθεί για πολύ καιρό να προκαλεί, τεράστιες ζημιές στην παγκόσμια οικονομία. 

Γενική παραδοχή από όλους ότι η ζημιά στην τουριστική βιομηχανία θα είναι πολύ μεγάλη και για πολλούς δύσκολα αναστρέψιμη, χωρίς την ουσιαστική βοήθεια των εθνικών κυβερνήσεων. Στη χώρα μας, όπου το εισόδημα από την τουριστική δραστηριότητα αποτελεί βασική πηγή εσόδου, παράγοντα που συνέβαλε αποφασιστικά στο να αντέξουμε στα μνημονιακά χρόνια, η αγωνία για το τι έρχεται είναι μεγάλη για όλους μας. 

Στο νησί μας, αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του Νομού μας το τουριστικό έσοδο είναι η κυρία εάν όχι πλέον η μοναδική πηγή εισοδήματος. Στις ήδη αρνητικές επιπτώσεις από μεταναστευτικό- προσφυγικό προστίθενται οι πανευρωπαϊκές πλέον επιπτώσεις της πανδημίας. 

Είναι σίγουρα μια πολλή δύσκολη ώρα. Μια ώρα που απαιτεί από όλους να σταθούν στο ύψος της περίστασης. Απαιτεί υπεύθυνη και ουσιαστική δράση. Δεν είναι ώρα ούτε για μικροπολιτική, ούτε για προσωπικές πολιτικές. 

Απαιτείται ενότητα, κοινή δράση και στοχευμένο πρόγραμμα προβολής που θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων. Είναι ανάγκη άμεσα...σήμερα Περιφερειακή Ενότητα, Δήμοι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι να εργαστούν μαζί με συγκεκριμένη στόχευση αλλά και διεκδίκηση από το κράτος για να έχουμε αποτέλεσμα. Είναι ανάγκη να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες συντονισμού από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιέγραψα παραπάνω, να διατεθούν πόροι, να γίνουν ομάδες αντιπροσωπευτικές που σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης να εργαστούν με ενότητα και σχέδιο για κάθε νησί . Διαφορετικά, εάν ο καθένας τραβήξει τον δικό του δρόμο, είναι σίγουρο ότι δε θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα... 

Οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες και απαιτούν από όλους υπευθυνότητα και εγρήγορση. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required