30 Απρ 2020

Ξεκινά η αντιπυρική περίοδος – Υποχρεωτικοί οι καθαρισμοί οικοπέδων τονίζει ο Δήμος Δυτικής Σάμου

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Δυτικής Σάμου ενημερώνει ότι από αύριο Παρασκευή, 1ηΜαΐου, αρχίζει η νέα αντιπυρική περίοδος και τονίζει πως ένα από τα μέτρα προστασίας είναι ο καθαρισμός των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους.

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης του Καρλοβάσου, των κοινοτήτων και των οικισμών του δήμου και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, υποχρεούνται να προχωρήσουν στην αποψίλωση και απομάκρυνση των ξερών χόρτων και άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτά.  Σκοπός του είναι η αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Επίσης, στους παραπάνω χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων-σπίρτων και άλλων υλών.

Σημειώνεται ότι η παραπάνω δράση είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ. Αριθμ1/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ο Ν.3852/2010 και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ.26 εδαφ. Β’ του ανωτέρου Νόμου και των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Επίσης, η ανωτέρω παράλειψη συνεπάγεται και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού από τον δήμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required