31 Μαΐ 2020

Γιώργος Κ. Αγγελινάρας - "Φιλολογικά Γυμνάσματα" - Απόπλους 2020

Σε πολυτελή τόμο 528 σελίδων κυκλοφόρησαν δοκίμια του ακαταπόνητου φιλολόγου και διδασκάλου Γιώργου Κ. Αγγελινάρα, τα οποία είχαν κατά καιρούς δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά και καλύπτουν ένα μέρος της πνευματικής παραγωγής του από το 1987 μέχρι σήμερα.

Τα δοκίμια έχουν καταταχθεί κατά θέματα ως εξής: Δοκίμια γενικά εκπαιδευτικού προβληματισμού, φιλολογικά για την αρχαία ελληνική Γραμματεία, τη Νεοελληνική Λογοτεχνία, δοκίμια θρησκευτικού περιεχομένου με τίτλο «Ελληνορθόδοξοι προβληματισμοί», Κείμενα αισθητικής για τη βυζαντινή αγιογραφία και σύγχρονους Σαμιώτες ζωγράφους και τέλος «Βιβλιοκρισίες» διαφόρων βιβλίων Σαμίων ως επί το πλείστον συγγραφέων. 



Ο φιλόλογος-συγγραφέας κ. Γιώργος Κ. Αγγελινάρας
Στα ανωτέρω κείμενα περιλαμβάνονται ένα αδημοσίευτο κείμενο για τον λογοτέχνη Γιώργο Ιωάννου και ένα εκτενές κείμενο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, το οποίο είχε κυκλοφορήσει παλιότερα σε φυλλάδιο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Η έκδοση έγινε με την επιμέλεια των Βαγγέλη Δημητριάδη και Χρίστου Λάνδρου μέσω των εκδόσεων του περιοδικού Απόπλους. Το σκληρό εξώφυλλο και την κουβερτούρα του βιβλίου κοσμεί πίνακας του ζωγράφου Νίκου Κυπραίου.

Η κεντρική διάθεση του βιβλίου είναι από το βιβλιοπωλείο www.samosbooks.gr, τηλ. 2273035101. Διατίθεται και από όλα τα βιβλιοπωλεία της Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required