19 Μαΐ 2020

Συζήτησαν με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για τα προβλήματά τους

Περιοδεία στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ, καθώς και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Κώστας Τζίχας και Μανώλης Παχυμανώλης και συζήτησαν με τους εργάτες στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες του δήμου και άκουσαν τα προβλήματά τους. 

Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, τονίζοντας την ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να είναι σε επαγρύπνηση για τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, αλλά και αυτά που ήδη έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με αφορμή την πανδημία και για τα οποία πρέπει τώρα να απαιτηθεί η κατάργησή τους. 

«Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει πανάκριβα την οικονομική καπιταλιστική κρίση, πληρώνουν τώρα με την αναστολή εργασίας, την εκ περιτροπής εργασία, το τεράστιο κύμα ανεργίας και τα πλημμελή έως ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας τους στους χώρους δουλειάς. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, υπογράμμισε. Πρέπει τώρα να πούμε: ΩΣ ΕΔΩ!!, δεν θα πληρώσουμε και την κρίση που έρχεται», τόνισε ο Κώστας Τζίχας, ενώ ο Μανώλης Παχυμανώλης κάλεσε τους εργάτες να συσπειρωθούν στο σωματείο τους και να χαράξουν άμεσα αγωνιστική πορεία ξεκινώντας από τα προβλήματα που οι ίδιοι ανέδειξαν. 

Από τη συζήτηση προέκυψαν μεταξύ άλλων δυο σοβαρά προβλήματα που έχουν σχέση με την προστασία της υγείας των εργαζομένων. Το πρώτο αφορά τους εμβολιασμούς για ηπατίτιδα και τέτανο που δεν έχουν γίνει ποτέ όπως κατάγγειλαν, και το δεύτερο η παντελής απουσία χώρου αποδυτηρίων και ντους στο αμαξοστάσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων, ιδιαίτερα τώρα με την πανδημία του κορονοϊού σε εξέλιξη. 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης δεσμεύτηκαν και θα φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο τα δυο θέματα διεκδικώντας να δοθούν άμεσα λύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required