10 Μαΐ 2020

Δραματική αύξηση των αδέσποτων σε όλο το νησί

Αμέτρητες είναι οι εγκαταλείψεις σκυλιών σε όλο το νησί, οι οποίες φέτος έχουν κορυφωθεί. Το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει:

Κάθε άνοιξη υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με τις εγκαταλείψεις κατοικίδιων, αλλά φέτος κορυφώθηκε αυτό το έγκλημα: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ βρίσκουμε σκυλάκια σε απομακρυσμένα μέρη, επίσης σε πλατείες, σχολεία, εκκλησίες, κτηνιατρεία, αυλές σπιτιών…. παντού. Τα περισσότερα από αυτά τα ταλαιπωρημένα πλάσματα είναι κουτάβια, αλλά και άρρωστα και γέρικα σκυλιά. 

Όλος ο κόσμος ξέρει, πως τα προσωρινά καταφύγια είναι υπερπλήρη, οι φιλοξενίες εξαντλημένες, οι υιοθεσίες ελάχιστες. Τις λύσεις έχουμε προτείνει επανειλημμένα σε ανακοινώσεις, άρθρα, σποτάκια και συνεντεύξεις. Είναι θέμα πρόληψης: 

- Κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου είναι υποχρεωμένος να στειρώσει την θηλυκή σκυλίτσα του 

- Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να κάνουν τακτικούς ελέγχους για την ηλεκτρονική σήμανση και στείρωση των δεσποζόμενων σκύλων. Να επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι ποινές. 

- Οι Δήμοι οφείλουν να κάνουν περισσότερα προγράμματα στειρώσεων αδέσποτων 

- Επίσης να προσφέρουν δωρεάν στειρώσεις για τα κατοικίδια των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων 

- Ο κάθε υπεύθυνος πολίτης να καταγγείλει τις περιπτώσεις εγκατάλειψης 
Κανένα από αυτά τα μέτρα δεν εφαρμόζεται, τουλάχιστον όχι σε αποτελεσματικό βαθμό. 

Αναπόφευκτο είναι η δραματική αύξηση αδέσποτων σε κάθε γωνιά του νησιού μας με όλες τις τραγικές συνέπειες. Σας προειδοποιούμε: μην ζητάτε την περισυλλογή τους, δεν υπάρχει καμία τέτοια δυνατότητα ούτε από τους Δήμους (που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για όλα τα αδέσποτα) ούτε από τα σωματεία. 

Είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξει αυτή η απελπιστική κατάσταση – όλων των αρμόδιων υπηρεσιών και όλων των πολιτών!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required