25 Μαΐ 2020

Συγκεντρώθηκαν στο Παλαιό Καρλόβασι για το σχέδιο δράσης σε περίπτωση πυρκαγιάς

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ξεκίνησε καμπάνια ενημέρωσης στα περισσότερα χωριά του Δήμου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που διανύουμε.


Η 1η επίσκεψη έλαβε χώρα στο Παλαιό Καρλόβασι Σάμου, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που συγκεντρώνει. Η δράση αυτή έγινε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιού Καρλοβάσου.

Πρόκειται για έναν κατάφυτο οικισμό, όπου η βλάστηση αναμιγνύεται σε κάθε σημείο με αστικό περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι ένα δύσκολο συνδυασμό σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα η περιοχή οδεύεται και εξυπηρετείται μόνο από έναν δρόμο χωρίς περιμετρική πρόσβαση για οχήματα, γεγονός που σημαίνει ότι σε πιθανή εκδήλωση φωτιάς θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, για το οποίο ενήμεροι, πρέπει πρώτα να είναι οι κάτοικοι.

Για τους παραπάνω λόγους, εντοπίστηκαν και καταγράφηκαν τα προβλήματα από τους αρμόδιους και δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την ασφάλεια, πρωτίστως των κατοίκων αλλά και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με τον Συντονιστή Αιγαίου και Κρήτης Υποστράτηγο κ. Ιωάννη Σταμούλη και τον Διοικητή Σάμου Αντιπύραρχο κ. Γεώργιο Μιαούλη, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, κάτοικοι του οικισμού, εθελοντές και πολλοί αυτοδιοίκητοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required