22 Μαΐ 2020

Το Εργατικό Κέντρο για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση

Τα μέτρα  στήριξης που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:


Το «deal» που έκλεισε η κυβέρνηση με την μεγαλοεργοδοσία και ανακοινώθηκε χθες δια στόματος πρωθυπουργού και υπουργών, είναι κομμένο και ραμμένο για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. 

Αφού πρώτα προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει σε αεροπλάνα και μεγάλα ξενοδοχεία, κουνώντας μας το δάχτυλο για την ατομική μας ευθύνη, ενώ δεν υλοποιούν τη λαϊκή απαίτηση για πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μόνιμο και επαρκή προσωπικό και μέσα, πουλάνε τελικά τους εργαζόμενους και κυρίως τους εποχικούς για ψίχουλα! 

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που εξήγγειλε δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μεγαλοεργοδότη να απασχολεί τους εργαζόμενους όσο, όποτε και όπως θέλει χωρίς κανέναν περιορισμό. Με μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απαλλαγή των εργοδοτών από ασφαλιστικές εισφορές ακόμη και από ένα μεγάλο τμήμα του μισθού, με το πρόγραμμα sure που πάλι εμείς οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα αποπληρώσουμε, με καμιά υποχρέωση στην επαναπρόσληψη των εποχικών και στην εφαρμογή των Κλαδικών ΣΣΕ σε ξενοδοχεία και επισιτισμό, καταδικάζει στην πείνα των 400 € μια σειρά εργαζόμενους που περίμεναν το εισόδημα του καλοκαιριού για να ζήσουν όλο το χρόνο, χωρίς να τους διασφαλίζει επίδομα ανεργίας μετά το φθινόπωρο αφού βάζει πλαφόν τα 50 ένσημα. 

Τα ψίχουλα δεν μπορούν να μας κλείσουν το στόμα! Το κάλεσμα του πρωθυπουργού να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τις νέες θυσίες για να ξεπεράσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο δεν πρέπει να βρει αποδέκτες. Οι εργαζόμενοι με τη δουλειά και τον κόπο τους έχτισαν τη βαριά βιομηχανία του Τουρισμού που τόσο διαφημίζουν οι κυβερνήσεις: με μειώσεις μισθών, διάλυση των ΣΣΕ, εντατικοποίηση της δουλειάς, λιποθυμίες, υπερκόπωση και μυοσκελετικά, με απλήρωτες υπερωρίες και μαύρη εργασία, με χαράτσια και φόρους, με αγωνία αν θα μπουν ταμείο και αν θα βγει η χρονιά! 

Πληρώσαμε ήδη πολλά τα προηγούμενα χρόνια, 
δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε ξανά! 

Το Εργατικό κέντρο Σάμου στέκεται στο πλευρό όλων τους εργαζομένων και ανέργων, ιδιαίτερα αυτών σε ξενοδοχεία, τουρισμό, επισιτισμό, πολιτισμό και στα σωματεία τους στο νομό μας και σε όλη τη χώρα. Κάνουμε κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα για να μην μείνει κανείς χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα, για πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθούν οι ΠΝΠ, να γίνει επαναπρόσληψη όλων των εποχικών με βάση την Κλαδική ΣΣΕ έως τις 10/6, να δοθεί επίδομα ανεργίας 600€ χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους όσοι μείνουν χωρίς δουλειά, να μην κοπεί ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και να μην υπάρξει κατάσχεση σε κανένα λαϊκό σπίτι, για προστασία της υγείας όσων δουλέψουν και στελέχωση όλων των μονάδων υγεία των νησιών μας. 

Κανείς να μην αποδεχτεί το σφαγιασμό του για τα κέρδη των μονοπωλίων! 

Όλοι στα Σωματεία τους! Κανένας μόνος του!

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Ούτε ένας αθεόφοβος, εκ μέρους της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης, ούτε ένα ΜΜΕ φίλα προσκείμενο ή εχθρικά, δεν βρέθηκε να πεί μια κουβέντα για τους πληττόμενους αγρότες, καλλιεργητές οπορωκηπευτικών. Όλοι αυτοί είχαν προγραμματίσει τις καλλιέργειες και την παραγωγή, έχοντας υπόψιν τον περσινό όγκο τουρισμού που φέτος δυστυχώς θα μειωθεί κατά πολύ. Επίσης με εκείνη την επιστροφή του προπληρωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, στους παραγωγούς που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με οινοπαραγωγούς στην Ημαθία στις 16/11/19 τί γίνεται;;;. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τότε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια η σχετική νομοθετική ρύθμιση να ενταχθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί είχε επιβληθεί το 2016, στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων που έλαβε η τότε επάρατος κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να αποφέρει στον προϋπολογισμό τα έσοδα που είχαν προβλεφθεί. Αντιθέτως, είχε αρνητικές συνέπειες για τις οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις και προκάλεσε στρεβλώσεις στην αγορά, καθώς μεταξύ άλλων οδήγησε σε μεγάλη αύξηση της διακίνησης οίνου και οινοστάφυλων χωρίς παραστατικά. Τον Σεπτέμβριο του 2018 το Συμβούλιο της Επικρατείας τον ακύρωσε κρίνοντας αντισυνταγματικό τον προσδιορισμό του. Ακολούθως, με υπουργική απόφαση ακυρώθηκε πλήρως από την 1.1.2019, χωρίς ωστόσο έως σήμερα να έχουν επιστραφεί τα ποσά σε όσους τα προπλήρωσαν. Έκτοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Έπεα πτερόεντα κι' αυτή η εξαγγελία για τους αγρότες, οι οποίοι παραδόξως εξαιρούνται κι' από τις πρόσφατες ενισχύσεις λόγω κορονοϊού. Ούτε καν την έκπτωση του 25% των ασφαλιστικών εισφορών δεν πήραν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required