6 Μαΐ 2020

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου: "Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο"

Κατατέθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου στην εισαγγελέα Σάμου υπόμνημα, έγγραφα και φωτογραφικό υλικό σχετιζόμενο με την αναφορά –καταγγελία του που κατατέθηκε στην Εισαγγελέα Σάμου στις 27 Απριλίου, προκειμένου να διερευνήσει την τέλεση αξιοποίνων πράξεων των εμπλεκομένων προσώπων με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ώστε να ασκήσει ποινικές διώξεις όπου δει. 

Πιο συγκεκριμένα καταγγέλθηκε η δολιοφθορά στην ηλεκτροδότηση της πόλης, οι δολιοφθορές στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης της πόλης, η κατάληψη από μετανάστες τμήματος της περιμετρικής οδού, ο παράνομος αποκλεισμός της κεντρικής αυτής οδικής αρτηρίας, η ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, η με αμείωτο ρυθμό ρύπανση του περιβάλλοντος και η καταστροφή δασικών εκτάσεων. 

«Επιπρόσθετα στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι η Εισαγγελική Αρχή οφείλει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να διερευνήσει άμεσα τις ποινικές ευθύνες του Υπουργού Μετανάστευσης, του Διοικητή του ΚΥΤ, καθώς και κάθε εμπλεκόμενου στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού στη Σάμο. Κι αυτό διότι εντός οικιστικού ιστού λειτουργεί παράνομα δομή-κολαστήριο και πέριξ αυτής έχουν αναπτυχθεί παραπήγματα και πρόχειρες αυθαίρετες κατασκευές που αποτελούν εστίες μόλυνσης, ρύπανσης και συνακόλουθα από τη λειτουργία τους κινδυνεύει η δημόσια υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η απρόσκοπτη διαβίωση τους. Εμπρησμοί, συρράξεις, εκρήξεις, μεταδοτικές ασθένειες, περιβαλλοντική καταστροφή συνθέτουν μια εικόνα ντροπής, ανευθυνότητας και αναλγησίας. Κι όλα αυτά με την ευλογία και την ανοχή των Αρχών και των θεσμικών τους οργάνων λειτουργεί παρανόμως το κολαστήριο-ΗΟΤ SPOT στην πόλη της Σάμου και μια παραγκούπολη ντροπή για όλους. 

Ζητήθηκε να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που εν γνώσει τους παραβαίνουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, παραβιάζουν το νόμο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν ονοματεπώνυμο», αναφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required