23 Ιουν 2020

Συμβολικός περίπατος και συζήτηση στο Σεϊτάνι από την Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου

Η Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου καλεί όλους την Κυριακή , 28 Ιουνίου, σε ένα συμβολικό περίπατο στο μονοπάτι για το Σεϊτάνι, προκειμένου να δηλωθεί από όλους ότι "o νόμος που «σκοτώνει» το περιβάλλον και κατά συνέπεια και τη ζωή πρέπει να καταργηθεί", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 


Τόπος συνάντησης για το ξεκίνημα στις 9.00, στην αρχή του μονοπατιού. Ανοιχτή συζήτηση στις 12:00 στο μεγάλο Σεϊτάνι.

"Στις 5 Μαΐου ψηφίστηκε, εν μέσω περιορισμού κυκλοφορίας και εγκλεισμού όλων μας και με συνοπτικές διαδικασίες, ο «περιβαλλοντικός νόμος 4685/2020». Ένας, ουσιαστικά, αντιπεριβαλλοντικός νόμος, καθώς θυσιάζει το περιβάλλον στον βωμό των «επενδύσεων» και της «ανάπτυξης» και το παραδίδει στους «επενδυτές» ή αλλιώς στα μεγάλα κεφάλαια για να κερδοσκοπούν. 

Συμπληρωματικά, στις 15 Μαΐου ψηφίστηκε ένας ακόμη, ο νόμος 4688/2020 για τον τουρισμό, τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, που ολοκληρώνει την καταστροφή. 

Οι νόμοι αυτοί εγκαινιάζουν πλέον μια νέα εποχή βίαιης επίθεσης σε ό,τι πολυτιμότερο διαθέτει η χώρα μας για να συντηρηθεί, στη φύση δηλαδή και τα αποθέματά της, ξεπουλώντας όλα αυτά που εν δυνάμει αποτελούν τον πλούτο του τόπου μας και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν. 

Έπρεπε να φτάσουμε στην υγειονομική κρίση του κορονοϊού για να καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ανοιχτό σε όλους τους ανθρώπους, ντόπιους και μετανάστες. Ας μην περιμένουμε να καταστραφεί ο Φυσικός Πλούτος της χώρας για να καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε πολιτική προστασίας του Περιβάλλοντος και όχι πολιτική για τις ορέξεις των επενδυτών. 

Η Φύση δεν ανήκει σε κανέναν. Ανήκει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής ή θρησκείας. 
Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα άνθρωποι που κατοικούν είτε στα ορεινά είτε στα νησιά υψώνουν φωνές διαμαρτυρίας για να καταργηθεί αυτός ο περιβαλλοντοκτόνος νόμος. 

Ο Κέρκις, ο Καρβούνης, το μικρό και μεγάλο Σεϊτάνι, οι ανοικτές παραλίες της Σάμου, όλα στο θυσιαστήριο της «ανάπτυξης», της κερδοφορίας των λίγων και της καταστροφής της ζωής των πολλών. Ένας κόσμος ανάποδα!!! 

Μήπως θα πρέπει τον κόσμο αυτόν να τον φέρουμε σιγά σιγά στα ίσα του;", αναφέρει η Ανοιχτή Συνέλευση Σάμου.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Τους μετανάστες που τους είδατε και γυρεύετε ανοικτό δημόσιο σύστημα υγείας;;;.
Πότε επιτέλους θα καταλάβετε πως οι εισβάλλοντες στην Ελλάδα στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι πρόσφυγες, αλλά είναι λαθρομετανάστες;;;. Ακόμη και η μετακίνηση των Σύρων νοείται προσφυγική μόνο ως προς την Τουρκία. Κάθε παραπέρα μετακίνησή του από μία ασφαλή χώρα-Τουρκία, σε άλλη επίσης ασφαλή χώρα- Ελλάδα, είναι λαθρομετανάστευση και επομένως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται αιτήσεις για ένταξή τους σε καθεστώς προστασίας, ως πρόσφυγες. Η Τουρκία καταφανώς λειτουργεί ως κράτος – human trafficker, προσκαλώντας και διευκολύνοντας χιλιάδες Πακιστανούς, Αφγανούς, Αλγερινούς, Τυνήσιους και Αφρικανούς, χωρίς βίζα και με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι μεταφέρονται στα παράλια και από εκεί στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Οι κυβερνήσεις της Ελλάδος, υπακούοντας σε ξένα και υποχθόνια συμφέροντα, δείχνουν να μην ανησυχούν για το πρόβλημα του εποικισμού, των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και όχι μόνον, από τους λαθρομετανάστες εισβολείς, που απειλούν την τοπική κοινωνία, με πληθυσμιακή, εθνική και θρησκευτική μετάλλαξη, καθώς και αλλοίωση των ιδιαίτερων κοινωνικών και εμφανισιακών χαρακτηριστικών της φυλής μας . Εν κατακλείδι, όλη αυτή η εξελισσόμενη κατάσταση σε βάρος της Ελλάδας δύναται να χαρακτηριστεί μαζικός εποικισμός, εποικισμός τον οποίο το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που οδηγεί σε δημογραφική γενοκτονία του αυτόχθονος λαού.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required