12 Ιουν 2020

Μέτρα για τη θωράκιση των νησιών από τον κορονοϊό ανακοινώνει ο Κικίλιας

Στην πιο κρίσιμη φάση της άρσης των μέτρων μπαίνει η χώρα μας από τη Δευτέρα, καθώς ανοίγουν τα σύνορα για 29 χώρες

Οι τρεις άξονες για τη θωράκιση των νησιών 
Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο που θα παρουσιάσει ο υπουργός Υγείας στις 4 το απόγευμα θα βασίζεται σε τρεις άξονες και ειδικότερα στην ενίσχυση των δομών υγείας που ήδη έχει ολοκληρωθεί, στις αεροδιακομιδές, καθώς και στον έλεγχο -μέσω τεστ- που θα γίνονται. Είναι ενδεικτικό πως θα μπορούν να γίνουν έως 8 χιλιάδες τεστ την ημέρα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που υπήρχε η δυνατότητα για 4 χιλιάδες.

"Σκοπός λοιπόν είναι να καλύπτουμε ένα μεγάλο εύρος των ανθρώπων που μας επισκέπτονται, ώστε να έχουμε έγκαιρα προειδοποίηση, προκειμένου να ελέγξουμε την κατάσταση", δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας ,μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. 

Στόχος είναι η άμεση αντιμετώπιση ενός κρούσματος, ώστε να μην υπάρξει διασπορά και στη συνέχεια η γρήγορη μεταφορά του ασθενή σε μεγάλα νοσοκομεία. Γι’ αυτό τον λόγο νησιά που έχουν μικρά κέντρα υγείας θα διασυνδέονται με μεγαλύτερα που διαθέτουν νοσοκομεία και μονάδες αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας. Ήδη έχουν μοιραστεί σε όλα τα κέντρα υγείας των νησιών μέσα ατομικής προστασίας, όπως μάσκες, στολές, γάντια κ.α. 

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα ενιαίο υγειονομικό πλαίσιο για όλη την χώρα προκειμένου η ηπειρωτική χώρα να είναι ουσιαστικά η "ομπρέλα" για τα νησιά. 

Όσον αφορά τις αεροδιακομιδές αυτές θα γίνονται για βαριά περιστατικά και θα χρησιμοποιούνται στρατιωτικά ελικόπτερα που μπορούν να πετάξουν οποιαδήποτε ώρα, αλλά αν υπάρξει μεγάλη ανάγκη δεν αποκλείεται να ενταχθούν και ιδιωτικά πτητικά μέσα. Παράλληλα στο πλάνο υπάρχει και η μεταφορά με πλωτά μέσα υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ. 

Βαρύτητα στις δομές μεταναστών
Τα νησιά έχουν ήδη ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν ήδη προσληφθεί περισσότερα από 880 άτομα ενώ οι εγκρίσεις φτάνουν τις 1300. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση και κυρίως σε εκείνα που έχουν δομές μεταναστών. Παράλληλα το τελευταίο διάστημα έγιναν αρκετές ασκήσεις ετοιμότητας από το ΕΚΑΒ, τις ομάδες του ΕΟΔΥ που θα αναλάβουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους, αλλά και τις πλωτές ομάδες που επισκέφθηκαν τα νησιά. 



Επανεκκίνηση τουρισμού: Μέτρα για την θωράκιση των νησιών από τον κορονοϊό ανακοινώνει ο Κικίλιας

Στην πιο κρίσιμη φάση της άρσης των μέτρων μπαίνει η χώρα από τη Δευτέρα καθώς ανοίγουν τα σύνορα για 29 χώρες. Παράλληλα όμως είναι ένα στοίχημα για χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους που ζουν από τον τουρισμό και έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required