16 Ιουν 2020

Στο πλευρό των υγειονομικών η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου

Στο πλευρό των υγειονομικών στέκεται η Λαϊκή  Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, η πρόταση της οποίας κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Η παράταξη αναφέρει:         


Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου κατέληξε ομόφωνα σε Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των υγειονομικών, υιοθετώντας τα αιτήματά τους και εκφράζοντας την αλληλεγγύη του. 

Ολόκληρο το ψήφισμα που αποφασίστηκε είναι το παρακάτω: 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ 

Στις 16 Ιουνίου, μέρα απεργίας των υγειονομικών και πανελλαδικών κινητοποιήσεων για την Υγεία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα γιατρών και νοσηλευτών! Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους παλεύουν και υπερασπίζονται την υγεία του λαού μας. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου δηλώνει παρών στο πλευρό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σάμου και στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, στον αγώνα τους για: 

· Άμεση γενναία κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας. 

· Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα ώστε να στελεχωθούν όλες οι μονάδες υγείας. 

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των ελαστικά εργαζόμενων. 

· Εξοπλισμός όλων των δομών υγείας του νησιού με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. 

· Στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου και των κλινικών του με παιδιάτρους, πνευμονολόγο, ενδοκρινολόγο, ΩΡΛ, γαστρεντερολόγο, ογκολόγο και με νοσηλευτικό, βοηθητικό και τεχνικό προσωπικό. 

· Μαζικές προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ για να καλύπτει όλο το 24ωρο όλο το νησί. 

· Στελέχωση των Κέντρων Υγείας Καρλοβάσου και Βαθέος με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους. Εδώ και τώρα να καλυφθούν οι ειδικότητες όπως οι παιδίατροι, γυναικολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, καρδιολόγοι. 

· Να στελεχωθούν με όλο το απαραίτητο προσωπικό (γιατρούς νοσηλευτές και μαίες) τα Περιφερειακά Ιατρεία Μαραθοκάμπου, Πύργου και Μυτιληνιών καθώς και όλα τα αγροτικά ιατρεία του νησιού. 

· Προστασία της υγείας του λαού και των εργαζομένων από την πανδημία. 

· Μέτρα πρόληψης και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας, παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού. 

· Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους




1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Μόνο όταν έδιωχναν κόσμο από τον Ριζοσπάστη δεν άκουσα για συμπαράσταση. Με ξένες τσέπες κάνουν φιλεργατική πολιτική. Δημοσιογράφος λοιπόν ο οποίος απολύθηκε από τον Ριζοσπάστη ύστερα από 25 χρόνια προϋπηρεσίας μαζί με άλλους 13 συναδέλφους του καταγγέλλει τη διεύθυνση της εφημερίδας, αλλά και την ηγεσία του ΚΚΕ ότι προχωρούν σε μαζικές εκκαθαρίσεις στην εφημερίδα. Ο στόχος είναι, υποστηρίζει, να αντικατασταθεί η πλειοψηφία των δημοσιογράφων μελών ή μη του ΚΚΕ που είχε μισθό 1.400 ευρώ κατά μέσο όρο με νέους κάτω των 25 ετών οι οποιοι θα αμείβονται με 426 ευρώ το μήνα, όπως ορίζουν οι διατάξεις των Μνημονίων. Η διεύθυνση του Ριζοσπάστη, με σειρά άρθρων και σχολίων της επιχειρεί να αντιστρέψει στα μάτια των αναγνωστών της εφημερίδας την πραγματικότητα, σχετικά με όσα συμβαίνουν στον Ριζοσπάστη, που έχουν να κάνουν με τις απολύσεις και την ουσιαστική παύση πληρωμών στους εργαζόμενους. Βασικά τους εργαλεία το ψέμα, η εκμετάλλευση των συναισθημάτων των αναγνωστών τους και η στοχοποίηση όσων τολμάνε όχι να πούνε κάτι διαφορετικό αλλά ακόμα και να ρωτήσουν κάτι. Είναι ενδεικτικό ότι αποφεύγουν επιμελώς να κάνουν χρήση της λέξης «απολύσεις» και αντί γι' αυτό μιλάνε για «μειώσεις προσωπικού». Ταυτόχρονα, για να περιχαρακώσουν την πληροφόρηση και να την «αποστειρώσουν» καταγγέλουν τα «διάφορα ύποπτα μπλογκς και ιστοσελίδες», δαιμονοποιώντας οτιδήποτε θεωρείται μη ελεγχόμενο και ως εκ τούτου εχθρικό. Θέλουν να εμφανίσουν ως αληθινό, όλα τα ψέματα που αραδιάζουν για να στηρίζουν τις καταστροφικές για την εφημερίδα επιλογές τους, που εκθέτουν το ΚΚΕ και την ιστορική του πορεία. Το πιο αισχρό στοιχείο αυτής της άθλιας προπαγάνδας που κάνουν είναι ότι επιχειρούν να χρεώσουν στους ανθρώπους που απολύουν και στους άλλους που κρατάνε απλήρωτους για 7 μήνες, προθέσεις για... υπονομευτική δουλειά κατά του Ριζοσπάστη και κατά του ΚΚΕ. Πέρα από όλα τα άλλα είναι και ανήθικο να συκοφαντούν ανθρώπους που έβαλαν πλάτη στην εφημερίδα επί δεκαετίες, με την ιδιότητα είτε του μέλους είτε του μη μέλους του ΚΚΕ. Δούλεψαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία επί δύο και τρεις δεκαετίες για την εξυπηρέτηση των σκοπών της εφημερίδας για την ενημέρωση του λαού και τώρα αντιμετωπίζονται σαν παράπλευρες απώλειες μιας ελεηνής επιχείρησης που ακούει στο όνομα «εκκαθάριση».

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required