30 Ιουν 2020

Τελευταίο αντίο στον Γιώργο Σπυρόπουλο - "Έφυγε" ο πρόεδρος του Σπηλαιολογικού Συλλόγου

Έφυγε για το μακρινό ταξίδι, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο ο Γιώργος Σπυρόπουλος, από τα ιδρυτικά μέλη και επί 15 χρόνια πρόεδρος του Σπηλαιολογικού Συλλόγου Σάμου Ο ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ. Ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την σύσταση του συλλόγου, που ενέπνευσε κι άλλους, που δραστηριοποιήθηκε επί 15 χρόνια, πάλεψε και ανέδειξε τον υπόγειο φυσικό πλούτο του νησιού μας, με τους εξαίρετους, κατά καιρούς, συνεργάτες και φίλους, που τώρα καλούνται να συνεχίσουν ένα έργο βαρύ σαν ιστορία.



Πρότυπο ενεργού πολίτη που αφιερώθηκε στον σκοπό του με ζήλο, με θυσίες, σχεδόν με αυταπάρνηση, για να εισφέρει προστιθέμενη αξία στην ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού μας.

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, στα Εξάρχεια, έζησε σαν μετανάστης για πολλά χρόνια στην Βρέμη της Γερμανίας, επέστρεψε στην Αθήνα για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στους Μυτιληνιούς, γενέτειρα της συζύγου του Καίτης, εργαζόμενος στο τότε Νομαρχιακό Ταμείο Σάμου.

Με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε για χρόνια στα Αρχαία Λατομεία της Σάμου, στην περιοχή Κουτσοδόντη, και την εθελοντική δράση για τον καθαρισμό και την ανάδειξή τους, ιδρύθηκε ο Σπηλαιολογικός Σύλλογος Σάμου Ο ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ, ο οποίος μετά από 15 χρόνια λειτουργίας υπό την προεδρία του, έχει να επιδείξει ένα τεράστιο έργο ανάδειξης πολλών σπηλαίων της Σάμου, που έγιναν ευρύτερα γνωστά μέσα από την Σαμιακή Τηλεόραση και την εκπομπή ΜΙΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ που ακολούθησε τον σύλλογο σε όλες του τις εξορμήσεις.

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος έφυγε από την ζωή αθόρυβα όπως έζησε την Παρασκευή 26 Ιουνίου το πρωί, δίπλα στην αγαπημένη του Καίτη και την κόρη του Βάσια. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη, 1η Ιουλίου, στις 5 το απόγευμα από τον Ι. Ν. Παναγίας Μυτιληνιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required