2 Ιουν 2020

Μέτρα στήριξης επιχειρήσεων στον δήμο Ανατολικής Σάμου

Μέτρα στήριξης,  για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί των μέτρων διασποράς του COVID-19, θα ισχύσουν στον  Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Ανατολικής Σάμου αναφέρει:

Ø Τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού 
Επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, μπορεί να απαλλάσσονται του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί. Επίσης μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής. 

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου μας: 

1. Αίτηση 

2. Τελευταίο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. 

Ø Τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων 
1. Επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, απαλλάσσονται των τελών κοινοχρήστου, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Επίσης μπορεί να ρυθμίζονται και θέματα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις τελών, σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής. 

2. Σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν. 4688/2020, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν κοινόχρηστο δημοτικό χώρο, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν, με αίτηση τους, πρόσθετο χώρο, που μπορεί να εκτείνεται, μέχρι του διπλάσιου χώρου της αρχικής παραχώρησης, χωρίς πρόσθετη επιβάρυνση και εφόσον είναι εφικτό ή να έχουν μείωση δημοτικών τελών έως 50%. 

Καλούνται οι επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν κοινόχρηστο χώρο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, όπως προσέλθουν στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου - Τμήμα Εσόδων, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση μέχρι 15/07/2020. Δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω διατάξεις οι επιχειρήσεις που τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα στην ζώνη αιγιαλού και παραλίας. 

Ø Τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων 
Παρατείνονται έως 31/08/2020 τα τέλη παρεπιδημούντων και ακαθαρίστων εσόδων για τους λογαριασμούς που έληξαν ή που λήγουν από 11-3 έως 30-4-2020 ( Α’ τρίμηνο 2020 για επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία και Φεβρουαρίου, Μαρτίου 2020 για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία). 

Ø Μισθώματα 
Απαλλάσσεται ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων. 

Ø Τροφεία Παιδικών Σταθμών 
Απαλλάσσονται οι υπόχρεοι από τα τροφεία των παιδικών σταθμών για όσο χρονικό διάστημα παρέμειναν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. 

Ø Ρυθμίσεις, βεβαιωμένες οφειλές δημοτικών τελών. 
Παρατείνονται, μέχρι 31/08/2020, για τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς αυτών που αναφέρονται στην ΑΠ. του Υπουργού Οικονομικών Α1061/2020(1043 Β΄) για τις παρακάτω οφειλές προς τον Δήμο μας : 

1. Οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών που έληγαν από 11/03/2020 έως 30/04/2020. 

2. Οι δόσεις Μαρτίου και Απριλίου 2020 ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής. 

3. Αναστέλλεται μέχρι και την 31/08/2020 η είσπραξη βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων δημοτικών τελών κατά την 11/03/2020. 

4. Κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος αναστολής. 
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ.65 του ν.4668/2020 μπορούν να αιτηθούν και πρόσθετο χώρο, μέχρι και το διπλάσιο, εφόσον είναι εφικτό ή να έχουν μείωση έως 50% των τελών. 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2273350136 & 2273350147, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required