23 Ιουν 2020

Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Σάμου

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου της πόλεως της Σάμου , ημέρα κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσέβιος , άγει τα ονομαστήριά του.


Της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορταζόμενος Μητροπολίτης μας κ.κ Ευσέβιος , συλλειτουργούντων Ιερέων της Ιεράς Μητροπολεώς μας, καθώς και κληρικών που ταξίδεψαν για να παραβρεθούν στα ονομαστήρια αυτού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπολεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος .

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικός εσπερινός στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου Επισκόπου Σαμοσάτων στο Παλαιό Καρλόβασι Σάμου στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Ευσέβιος με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου, των αρχών και του ευσεβούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως μας . Τον Θείο Λόγο διακόνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος .

Στο τέλος των Ιερών ακολουθιών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε εγκαρδίως όσους παρέστησαν τιμώντας την Μνήμη του Αγίου προστάτου του επικαλούμενος την Χάρη του Αγίου Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Ιερομάρτυρος Ευσεβίου για όλους.

Να σημειωθεί πως φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συμπληρώνει 25 έτη διακονίας στην κατά Σάμον, Ικαρίαν και Κορσεούς Εκκλησία .












Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required