3 Ιουλ 2020

Το όνομα του Χριστόδουλου Καραθανάση φέρει η νέα πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού

Κατέπλευσε χτες στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας/Αμφιάλη η Νο6 πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, η ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, η οποία φέρει το όνομα του ήρωα των Ιμίων, Χριστοδούλου Καραθανάση.

"Το Πολεμικό Ναυτικό έχει κάθε λόγο να επιχαίρει, διότι επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημά του και παραλαμβάνει ένα καράβι που έχει απόλυτη ανάγκη αυτή την ώρα και βλέπει πλέον ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να παραλάβει και το τελευταίο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ".
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, η τελετή ένταξης του ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ στο Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζεται εντός του μηνός Ιουλίου. Οι εργασίες ολοκλήρωσης επιμέρους συστημάτων πρόκειται να αναληφθούν από το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου το πλοίο να αποδοθεί στη συνέχεια στο Αρχηγείο Στόλου για πλήρη επιχειρησιακή ένταξη.


1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Ευτυχώς ο τόπος κάποτε κυβερνήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και ακόμα παραλαμβάνουμε πλοία που είχε παραγγείλει. "Στις 7 Ιανουαρίου του 2000, το ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ και οι ΝΒΕΕ υπέγραψαν μια σύμβαση (εφεξής “Σύμβαση ΥΠΕΘΑ") για την προμήθεια τριών (3) Ταχέων Περιπολικών Σκαφών Κατευθυνόμενων Βλημάτων (εφεξής ‘ΎΠΚ’’). Σύμφωνα με τη Σύμβαση ΥΠΕΘΑ, το ΥΠΕΘΑ/ΓΔΑΕΕ είχε την επιλογή αγοράς μέχρι και τεσσάρων (4) ακόμα ΤΠΚ".

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required