28 Ιουλ 2020

Γιώργος Στάντζος: "Ο υπουργός Μετανάστευσης να ανακαλέσει την απόφαση συγκρότησης της Επιτροπής για την επέκταση των ΚΥΤ"

Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, απέστειλε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργος Στάντζος σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κω, κ. Θεοδόσιο Νικηταρά, μετά τη χθεσινή τους ενημέρωση, σχετικά με την απόφαση ορισμού τους σε συγκρότηση επιτροπής για τη διενέργεια διαγωνισμού του έργου που αφορά τις κατασκευές για την επέκταση των δομών υποδοχής σε Σάμο, Κω και Λέρο, ζητώντας την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης.


Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε: «... δεδομένου ότι αγνόησε παντελώς ουσιαστικά ζητήματα, όπως την αντίθετη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου και εμού προσωπικά τόσο για τη χωροθέτηση όσο και για την επέκταση του υπό κατασκευή Κ.Υ.Τ. στη Σάμο (περιοχή Ζερβού), διοικητικές πράξεις για τις οποίες ουδέποτε, ούτε ζητήθηκε ούτε ελήφθη υπόψη, η άποψη της τοπικής κοινωνίας, που ως αντιπρόσωπός της έχω την τιμή να εκπροσωπώ. 

Είναι νομίζω αυτονόητο ότι η παντελώς εν αγνοία μου πρόταση/εισήγηση για τη συμμετοχή μου στην εν λόγω Επιτροπή δεν είναι ούτε αποδεκτή, ούτε ανεκτή.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας προς την εμπλεκόμενη υπηρεσιακή μονάδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για την άμεση ανάκληση του σχετικού εγγράφου (ανωτέρω 1 σχετικό).

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου παρακαλείται για την άμεση ανάκληση ή τροποποίηση της Υ.Α., περί συγκρότησης της συγκεκριμένης Επιτροπής, (ανωτέρω 2 σχετικό), όσον αφορά στην συμμετοχή μου προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη συνεπεία ενός τουλάχιστον ατυχέστατου, για την τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά, χειρισμού μιας διαδικασίας, εκ μέρους, θέλω να πιστεύω, αποκλειστικά και μόνο υπηρεσιακών στελεχών».1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Μηταράκη κάντε το όπως η Αυστραλία. Δεν καταλαβαίνω την άρνησή σας να δείτε την λύση των ακατοίκητων νησίδων όπως πχ η Γυάρος και η Μακρόνησος. "Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μόρισον μιλώντας για το ζήτημα της μετανάστευσης, υποστήριξε ότι η τροπολογία με βάση την οποία οι μετανάστες που είναι έγκλειστοι σε υπεράκτια κέντρα κράτησης θα πρέπει να μεταφέρονται στην αυστραλιανή επικράτεια για τους προσφέρεται ιατρική περίθαλψη όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, θα προσελκύσει νέο κύμα αιτούντων άσυλο και άρα αναγκάζει την κυβέρνηση να ανοίξει ξανά το κέντρο κράτησης στο Νησί των Χριστουγέννων, περίπου 1.550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ηπειρωτικής Αυστραλίας."Εγκρίναμε την επανέναρξη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κράτησης στο Νησί των Χριστουγέννων, για να αντιμετωπίσουμε τόσο την προοπτική των νέων αφίξεων, όσο και την προοπτική των μεταγωγών" είπε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required