29 Ιουλ 2020

Στη Δράση WiFi4EU ο δήμος Δυτικής Σάμου

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, εντάχθηκε σε χρηματοδότηση 15.000 €, κατόπιν υποβολής αιτήματος στην τρέχουσα πρόσκληση για την υλοποίηση της δράσης WiFi4EU. 


Η δράση WiFi4EU έχει στόχο την παροχή υψηλής ποιότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για τους πολίτες και τους επισκέπτες, μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτήρια κ.α., χωρίς την προβολή διαφημίσεων και χωρίς την καταγραφή προσωπικών δεδομένων.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των δήμων που συμμετείχαν στην 4η και τελευταία πρόσκληση της δράσης WiFi4EU ήταν τεράστιος, αφού κατατέθηκαν περίπου 8.600 αιτήσεις για 947 διαθέσιμα κουπόνια χρηματοδότησης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, χρηματοδότηση έλαβε μόνο ο ένας στους δέκα δήμους που συμμετείχαν, ενώ για την Ελλάδα διατέθηκαν μόνο 16 κουπόνια.

«Ο Δήμος Δυτικής Σάμου θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε δυνατή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ενώ εξετάζει τη διεύρυνση των συνεργασιών του με σημαντικούς τεχνολογικούς, επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς, προκειμένου να διασφαλίσει την, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη, συμμετοχή του σε αντίστοιχες δράσεις και προγράμματα, πάντα προς όφελος των δημοτών», αναφέρει ο δήμος Δυτικής Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required