24 Αυγ 2020

5η επίσκεψη Μηταράκη στη Σάμο - Ενημέρωση για μεταναστευτικό ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου

Με κινητικότητα στο μεταναστευτικό ξεκίνησε η νέα εβδομάδα όπου μεταξύ άλλων, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, θα πραγματοποιήσει την 5η κατά σειρά επίσκεψή του στη Σάμο την Πέμπτη, 27 Αυγούστου. Της επίσκεψης Μηταράκη θα έχει προηγηθεί το διήμερο επίσκεψης (Τρίτη και Τετάρτη 25 & 26 Αυγούστου), του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις για το μεταναστευτικό με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και συνομιλίες με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη.

Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί αύριο Τρίτη, με τους κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Μηταράκη, την ελληνοτουρκική παραμεθόρια περιοχή του Έβρου -όπου τον περασμένο Μάρτιο η Αυστρία είχε αποστείλει μονάδα των ειδικών δυνάμεων Cobra προς ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων- και στη συνέχεια, μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, τη Χίο, όπου, μεταξύ άλλων, θα ενημερωθεί για το έργο της Ακτοφυλακής.

Η τελευταία παρουσία του υπουργού κ. Μηταράκη, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, πραγματοποιήθηκε την 9η Μαρτίου 2020.



Το πρόγραμμα επίσκεψης στη Σάμο

Στη Σάμο, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναμένεται το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνο Λογοθέτη. Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή στο πρόγραμμά του θα επισκεφθεί αρχικά τον μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον λιμενάρχη Σάμου, αντιπλοίαρχο κ. Δημήτριο Τσινιά. Η επόμενη συνάντηση θα είναι με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργο Στάντζο ενώ στις 12 το μεσημέρι θα παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου, όπου το πρώτο θέμα της συνεδρίασης αφορά στην ενημέρωση του σώματος από τον υπουργό για το μεταναστευτικό. Μεταξύ άλλων αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για την εξέλιξη της κατασκευής του νέου ΚΥΤ στην περιοχή Ζερβού. Πρόκειται για την 5η κατά σειρά επίσκεψη του κ. Μηταράκη στη Σάμο (τελευταία επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2020), ενώ θα είναι η 3η παρουσία του ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αν. Σάμου, του οποίου η συνεδρίαση υπενθυμίζουμε ότι θα διεξαχθεί δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required