31 Αυγ 2020

Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου:Αρχίζει το δικαστικό έτος με τους χειρότερους οιωνούς

Λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Δικαιοσύνης στη Σάμο ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου.


Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, 

Η υπομονή , η αντοχή και η αναμονή των μελών του Δ.Σ Σάμου, όσον αφορά το θέμα της πλήρωσης των κενών θέσεων γραμματέων στο Πρωτοδικείο Σάμου , στο Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου και τώρα στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας, εξαντλήθηκε. 

Από το Μάρτιο του 2018 επί της ουσίας το Ειρηνοδικείο Καρλοβάσου δεν λειτουργεί και γραμματέας της έδρας του Ειρηνοδικείου Σάμου ( σε βάρος της λειτουργίας του) μεταβαίνει στο Καρλόβασι. Στο Ειρηνοδικείο Ικαρίας η μοναδική υπάλληλος που υπηρετεί, η οποία τοποθετήθηκε με απόσπαση, έφυγε με αναρρωτική άδεια λόγω εγκυμοσύνης και το Ειρηνοδικείο επί της ουσίας δεν λειτουργεί!

Στο Πρωτοδικείο Σάμου η κατάσταση είναι τραγική από τις 11 οργανικές θέσεις που προβλέπονται στο Πρωτοδικείο Σάμου με δύο θέσεις επιμελητών Δικαστηρίων και μία (1) θέση δακτυλογράφου- χειριστού Η/Υ και μία (1) ΙΔΑΧ οι καλυμμένες σήμερα είναι πέντε επίκειται δε τον επόμενο μήνα η συνταξιοδότηση μιας υπαλλήλου!

Τέλος, σας υπενθυμίζουμε τη δέσμευση σας πριν από ένα χρόνο (σε μένα προσωπικά αλλά και στον Πρόεδρο των Δικαστικών Υπαλλήλων Σάμου ) για την αλλαγή του ΠΔ που υποχρεώνει υπάλληλο του Πρωτοδικείο Σάμου να εκτελεί καθήκοντα γραμματέα της έδρας του Εφετείου την οποία δεν τηρήσατε αφού το θέμα «πάγωσε» μετά από πολιτικές παρεμβάσεις. 

Αρχίζει το δικαστικό έτος με τους χειρότερους οιωνούς, με προβλήματα στις όλες τις δικαστικές υπηρεσίες που επιτείνονται και αυξάνονται, εξαιτίας φυσικά και του προσφυγικού-μεταναστευτικού που επιβαρύνει δικαστές, υπαλλήλους και πολίτες. 

Οφείλετε άμεσα να στελεχώσετε το Πρωτοδικείο Σάμου, το Ειρηνοδικείο Ικαρίας και Καρλοβάσου με υπαλλήλους αλλά και το θέμα της μεταβατικής έδρας Εφετείου ούτως ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα , η απονομή δικαιοσύνης και η εξυπηρέτηση των πολιτών που άμεσα πλήττονται από την άρνηση της Πολιτείας να πράξει τα αυτονόητα. 

Απαιτούμε άμεση τοποθέτηση υπαλλήλων στις ως άνω δικαστικές υπηρεσίες και λύσεις μόνιμες και όχι παροδικές που δεν επιλύουν τα προβλήματα αλλά τα μεγιστοποιούν. Οι πρόχειρες λύσεις με «συνταγές παρελθόντων ετών» όπως μεταβάσεις υπαλλήλων από το Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Έδρας σε Καρλόβασι και Ικαρία τίποτα απολύτως δεν προσφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία των Δικαστηρίων του Νομού Σάμου και στην απονομή της δικαιοσύνης. Άλλωστε τώρα κανένας υπάλληλος δεν μπορεί να μετακινηθεί έστω και για μία ή δύο ημέρες εκτός έδρας αφού ήδη καλύπτει άλλα κενά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required