10 Αυγ 2020

Έκθεση φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Ομάδα Σάμου

Η Φωτογραφική Ομάδα Σάμου πραγματοποιεί την 5η ετήσια έκθεση φωτογραφίας των μελών της, με θέμα: "Μνημεία, τόποι, κληρονομιά" από 21 έως 23, και από 28 έως 30 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σάμου .


Ώρες: 20:00 - 23:00 

Είσοδος ελεύθερη 

Η πολιτιστική κληρονομιά, υλική και άυλη, καταγράφει και απεικονίζει την ιστορική εξέλιξη, ενώ παράλληλα διαμορφώνει την ταυτότητα ενός τόπου καταλαμβάνοντας μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ζωής του. Τα μνημεία, μέσα από το μικρό ή μεγάλο παρελθόν, μέσα από την απεικόνιση σημαντικών ή ασήμαντων –αν υπάρχουν- στιγμών, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς που κάποιοι άφησαν στους επόμενους. Υπάρχει όμως και ο τόπος, αυτός που πέρα από τη στενή γεωγραφική του έννοια, μεταβάλλεται μέσα από τις ανθρώπινες διαδρομές, διαμορφώνοντας τη ζωή του τότε και του σήμερα. 

Τα μνημεία και οι τόποι μιλάνε στο ασυνείδητό μας, μεταφέροντας πληροφορίες, με έναν μη λεκτικό τρόπο, για την ανθρώπινή μας Ιστορία αλλά και για τις ιστορίες των ανθρώπων που συνδέθηκαν μαζί τους. Τέλος, είναι ο φωτογραφικός φακός που προσπαθεί να αναδείξει τις θεατές ή αθέατες πτυχές ενός πολιτισμού, μέσα από την ξεχωριστή προσωπική ματιά, μέσα από τη φωτογραφική σκέψη του καθενός από εμάς. 

‘Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση, όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι, όχι ένα λιμάνι’ - Arnold J. Toynbee 



Κείμενο: Νίκος Τσούλος 

Αφίσα: Άνθη Παπαχριστοδούλου 

Συμμετέχουν: 
Αγγελής Νίκος, Αναστασίου Αίγλη, Βαλαμώντης Απόστολος, Βασιλείου Ηλίας,  Γερογλή Ειρήνη, Δεμερτζής Στέλιος, Καπέλλου Ειρήνη, Καραθανάση Ειρήνη,  Καρπαθίου Αλέξανδρος, Κασσίτα Μαρία, Κόκκας Κύρος, Κωνσταντάκη Ελεάννα, Λεοντίδης Ευάγγελος, Μόττος Μανώλης, Νεοφύτου Άννα, Νεοφώτιστος Μανώλης, Παντελής Κωνσταντίνος, Παπαχριστοδούλου Άνθη, Πατρώνης Γιάννης, Σαραντίδης Τάσος, Σβαρνιάς Μιχάλης, Σοφούλης Δημήτρης, Τρύφωνα Βασιλική, Τσακουμάκη Ηλιάνα, Τσούλος Νίκος, Τσουμάκη Σοφία, Τσουμάκης Νίκος, Φερεντίνος Άγης, Julia Mia.

Λόγω των μέτρων για τον Covid -19, και λαμβάνοντας όλα τα προστατευτικά μέτρα, η χρήση της προστατευτικής μάσκας εντός του αύλειου χώρου της Βιβλιοθήκης θα είναι υποχρεωτική, ενώ η προσέλευση θα είναι για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required