2 Σεπ 2020

Συνέντευξη του δημάρχου Ανατολικής Σάμου στα "Παραπολιτικά"

Στο Ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά", στην εκπομπή "Εμείς οι Έλληνες" με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, μίλησε για τα εθνικά ζητήματα, την κινητικότητα που υπάρχει στο Αιγαίο, τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την υγειονομική κρίση που επηρεάζει την οικονομία του νησιού, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.


«Το τελευταίο δίμηνο έχουμε ειρηνική μαζική εισβολή τούρκικων αλιευτικών στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μπορεί και δέκα σκάφη στην περιοχή των Φούρνων και Αγαθονησίου. Το λιμενικό βρίσκεται επί ποδός και γίνεται απομάκρυνση. Δεν το συνδέουμε ως απλές παραβάσεις, αλλά με τα όσα γίνονται στο Αιγαίο», είπε ο κ. Στάντζος αναφερόμενος στην κινητικότητα που παρατηρείται στο Αιγαίο.

Σχετικά με το Μεταναστευτικό, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου τόνισε πως είναι είναι μια μεγάλη αρνητική παράμετρος, με θετικό στοιχείο τις μηδαμινές ροές. «Ο πληθυσμός παραμένει μεγάλος και με χαρακτηριστικά πολυφυλετικά. Ζητάμε τη συνέχιση της αποσυμφόρησης. Το ανώτατο όριο που φτάσαμε είναι οι 10 χιλιάδες, τώρα βρίσκονται κάτω των 5 χιλιάδων. Η αποσυμφόρηση συνεχίζεται σε μικρά νούμερα, και είναι αποτελεσματική ειδικά αν συνεχίσει  με αυτόν τον ρυθμό  και παραμείνουν οι μηδαμινές ροές».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του τουρισμού και τις επιπτώσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού ο κ. Στάντζος έκανε λόγο για ένα δύσκολο χειμώνα. «Υγειονομικά είμαστε καλά, στις τελευταίες θέσεις κρουσμάτων πανελλαδικά, αλλά τα κοινωνικά και οικονομικά αποτελέσματα μας φοβίζουν. Θα είναι ένας δύσκολος χειμώνας».


Παρακάτω η συνέντευξη του δημάρχου Ανατολικής Σάμου (χρόνος 1:09.00)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required